Customer Story

AI stemt loopbaan- ontwikkeling af op skills

Nonprofit page hero

DHL Group (DHL) is ’s werelds grootste logistieke bedrijf. DHL bestaat uit een hechte familie van bedrijfsdivisies die allemaal samenwerken om in de behoeften van klanten te voorzien.

DHL richt zich in de nieuwe digitale wereld steeds meer op ‘excellence’ en hoe het personeel zich aan de veranderingen kan aanpassen. De veranderingen volgen elkaar in rap tempo op en in de huidige werkwereld worden nieuwe vaardigheden steeds belangrijker. Daarom koos DHL voor AI als oplossing om de vaardigheden af te stemmen op de toekomstige uitdagingen voor het bedrijf.

Een belangrijk onderdeel van de talentstrategie van DHL voor 2025
is het identificeren van de vaardigheden waarover het team momenteel beschikt en het ontdekken van potentiële vaardigheden die in de toekomst van belang zullen zijn. Daarbij is één van de grootste uitdagingen het invoeren van een classificatie van vaardigheden die de verschillen tussen binnen- en buitendienstfuncties weerspiegelt, bijvoorbeeld die van de verwerkers en bezorgers van pakketten. Dit is waar AI van pas komt.

Waarom Cornerstone?

Waarom Cornerstone?

DPDHL koos voor het classificatiesysteem van Cornerstone – een op AI gebaseerde engine om skills op te sporen. De engine identificeert de capaciteiten van personeelsleden en matcht die vervolgens met functies in het bedrijf. In de organisatie ontbrekende vaardigheden worden zo ook opgespoord.

Bij het kiezen van de juiste partner heeft DPDHL duidelijke doelstellingen geformuleerd om zowel in de behoeften van de werknemers als die van het bedrijf te voorzien. Tot de doelstellingen behoorden flexibele loopbaanpaden, talentbehoud en toekomstbestendigheid.

DPDHL introduceert technologie van Cornerstone om de volgende carrièrestap te bepalen voor bijvoorbeeld een airside handler op een luchthaven of een supervisor in een warehouse. Daarbij wordt AI gebruikt om de overdraagbare vaardigheden vast te stellen. Als de vaardigheden eenmaal bekend zijn, kiezen de werknemers wat ze willen ontwikkelen om aan hun carrière te werken en zo nieuwe mogelijkheden te creëren en hun toekomst bij het bedrijf in kaart te brengen.

In deze strategische benadering van loopbaanontwikkeling staan vaardigheden voorop. Daardoor kunnen de werknemers van DPDHL voortdurend groeien en bijleren. Ze kunnen loopbaanpaden uitstippelen die niet persé lineair zijn, maar volledig op hun lijf zijn geschreven.

De resultaten

Een gestructureerd loopbaantraject.

Naast het matchen van werknemers met carrièremogelijkheden, wil DHL het personeel een manier bieden om hun loopbaanontwikkeling voortdurend in de gaten te houden – van het plannen van toekomstige functies tot het ontvangen van suggesties om de benodigde vaardigheden te ontwikkelen.

Miljoenenbesparing op externe wervingskosten.

Doordat werknemers hun toekomst bij DHL voor ogen kunnen zien, vertrekken er minder en hoeven er minder in dienst te worden genomen. DHL verwacht zelfs een daling van meer dan 10% in de externe wervingskosten, waardoor er miljoenen worden bespaard.

Meer zichtbaarheid voor interne recruiters.

De recruiters van DHL hebben beter zicht op de bredere interne talentpools en zijn niet louter afhankelijk van de voor een vacature ontvangen sollicitaties. De werknemers kunnen ‘hun hand opsteken’ als ze openstaan voor nieuwe uitdagingen en recruiters kunnen hun matches zien zonder dat ze een actieve sollicitatie nodig hebben.

Talentmagneet én talentontwikkelaar.

DHL wil dat het personeel groeit en dat dit wordt toegejuicht. Managers kunnen het er in het begin moeilijk mee hebben als ze hun mensen naar andere teams en afdelingen zien vertrekken. Maar op de lange termijn maakt het werknemers meer betrokken, verbetert het hun ervaringen en is het over het geheel genomen efficiënter en effectiever voor het bedrijf.

Een doel voor ogen.

Dankzij AI en Cornerstone zullen werknemers betrokken zijn en het gevoel hebben dat hun werk zinvol is. Dat is één van de belangrijkste kenmerken die mensen tegenwoordig in een organisatie zoeken.

De vaardighedenkloof dichten.

Gezien vanuit het oogpunt van HR biedt AI de mogelijkheid om bij DHL ontbrekende vaardigheden te identificeren die anders pas opgemerkt zouden worden als ze een groter probleem gaan vormen. DPDHL is daardoor beter op de toekomst voorbereid en wordt op de lange termijn een duurzamer bedrijf.

Related Resources

Want to keep learning? Explore our products, customer stories, and the latest industry insights.

Develop the skills everyone needs to thrive at work

Datasheet

Develop the skills everyone needs to thrive at work

Cornerstone Content Anytime: Fundamentals is the essential training collection for any organisation. It includes power skills training focused on developing professional skills — agility, working remotely, communication, and more. It also builds leadership and management best practices and provides binge-worthy microlearning courses on modern compliance. This mobile-friendly collection refreshes regularly, deploys easily, and won’t break your budget.

Schedule a personalised 1:1

Talk to a Cornerstone expert about how we can help with your organisation’s unique people management needs.

© Cornerstone 2024
Legal