お客様事例

Flexibiliteit en consistentie binnen een brede en diverse overheidsorganisatie

28.000

Personeel

公共セクター

Sector

2019

Klant sinds

Impact op de bedrijfsvoering: centraliseer HR als een gedeelde geïntegreerde functionaliteit voor maximale efficiëntie en een betere strategische waarde.

De Vlaamse overheid is een publieke dienstverlenende organisatie voor het Vlaams Gewest, die diensten verstrekt aan meer dan 50 entiteiten met tien verschillende beleidsgebieden. De organisatie heeft een brede en diverse portefeuille met verantwoordelijkheden, onder meer recreatie, huisvesting, onderwijs en werkgelegenheid. Elk beleidsgebied bestaat uit een afdeling (voor planning) en verscheidene instanties (uitvoering van het beleid).

De hoofddoelstelling van de Vlaamse overheid was om de HR-systemen als een gedeelde dienst te centraliseren om de efficiëntie te vergroten. De organisatie wilde ook de wervingsprocessen stroomlijnen en talent behouden, evenals hun leerinhoud en trainingsaanpak verbeteren om een consistente ervaring te creëren.

De Vlaamse overheid wil een moderne en innovatieve werkgever zijn om professionals van hoog niveau aan te trekken en in te zetten op de diverse afdelingen. Het project werd uitgerold naar meer dan 28.000 werknemers en is zeer nuttig geweest om de eerste strategische uitdagingen van de oudere HR-processen aan te pakken.

Waarom Cornerstone?

De Vlaamse overheid wilde zo flexibel, open en besluitvaardig mogelijk zijn door middel van een meer gecentraliseerde aanpak om de algemene en centrale organisatorische doelstellingen onderling te verbinden en op elkaar af te stemmen. Voor ze met Cornerstone samenwerkten, werkten de afzonderlijke entiteiten van de organisatie elk op hun eigen manier, met inconsistente processen die niet met elkaar overeenstemden.

De leerinhoud en aanpak waren vaak lastig te gebruiken voor medewerkers en professionals van de Vlaamse overheid, wat de betrokkenheid negatief beïnvloedde. COVID-19 heeft digitale leervormen versneld; de leertechnologieën van Cornerstone stelden de organisatie in staat deze verschuiving en de interesse in leren te maximaliseren en de volgende stappen te zetten om hun bibliotheek met digitale inhoud te verbeteren.

Talent aantrekken, ontwikkelen en behouden was vaak een uitdaging omdat in afzonderlijke entiteiten werd gewerkt. Leerteams konden bijvoorbeeld geen gecentraliseerde leeraanpak en leerinhoud bieden, waardoor het moeilijk was een moderne leeraanpak op te zetten. Cornerstone stelde de organisatie in staat deze processen op één handige plek te consolideren.

De integratie van de verschillende Cornerstone-productmodules was cruciaal en creëerde één talentmanagementervaring voor de organisatie.

De resultaten

Eenduidig, efficiënt platform: de algemene systemen en het platform zijn drastisch veranderd om alle verschillende modules van afzonderlijke afdelingen samen te brengen voor maximale waarde en consistentie. De verschillende teams kunnen nu samenwerken om nieuwe functies en communicatie uit te rollen, zoals releases of nieuwe integraties. Voor de toekomstige strategie en doelen is er nu een functionelere lay-out voor het behalen van hun objectieve doelen, zoals werving en selectie, leren en teams.

Minder administratieve taken: Cornerstone stelt de Vlaamse overheid in staat administratieve taken te stroomlijnen, zodat ze meer kan focussen op werving, talentmanagement en training. Deze verbeterde efficiëntie heeft de productiviteit verhoogd en tijd vrijgemaakt, waardoor teams zich kunnen concentreren op prestaties, aangestuurd door innovatieve technologieën. De overname van nieuwe processen is nu eenvoudiger met de integratie van Cornerstone. Daarnaast bespaart het administratie- en licentiekosten, de kosten van projectmanagers en integratiekosten.

Innovatieve leerprogramma's en inhoud: het leveren van leerinhoud binnen de Vlaamse overheidsorganisatie is nu vereenvoudigd en snel, zodat teams zich efficiënt kunnen ontwikkelen. De verhoogde mate van interactiviteit en leren, vaak digitaal, is een zichtbaar en belangrijk voordeel. De leerbibliotheek wordt voortdurend uitgebreid met actieve gebruikersgroepen om een database met meer kennisuitwisseling en inhoud te creëren. Intern heeft dit de interesse voor leren en groei gestimuleerd. Na de introductie van een nieuwe digitale leerbibliotheek is het gebruik van e-learning in alle betrokken entiteiten bijna verdubbeld. Dit bleef ook na langere tijd stabiel en op een hoger niveau dan voorheen.

Strategische, toekomstbestendige planning: met het oog op de toekomst verwacht de Vlaamse overheid meer organisatorische flexibiliteit te hebben, waarde toe te voegen aan hun leerinhoud en het aantal integraties uit te breiden om digitale werving te optimaliseren. Door de verschillende afdelingen te integreren kan de organisatie zich in meer detail richten op haar algemene visie en prestaties als een geconsolideerde, sterke overheidsorganisatie. Cornerstone voldeed aan alle eisen van de Vlaamse overheid op het gebied van leren, efficiëntie, flexibiliteit en meer.

関連資料

製品やお客様事例、最新の業界のインサイトなどをご紹介しています。

ドイツポスト DHLグループ AIを利用したスキル重視のキャリアを提供

お客様事例

ドイツポスト DHLグループ AIを利用したスキル重視のキャリアを提供

お気軽にお問合わせください

人財管理に関して、ご要望、お困りごとについて、コーナーストーンにご相談ください。

© Cornerstone 2024
法的事項