ブログ投稿

LinkedIn Live: tips om uw organisatie flexibel te houden

Cornerstone Editors

Steve Goldberg van HCM Research & Advisory en Jennifer Borun, Senior Director, Analyst Relations & Strategic Engagement, bespraken op LinkedIn Live hoe u uw organisatie kunt helpen toekomstige problemen op te lossen en te slagen in een volatiele markt.

In het nieuws (of uw LinkedIn-feed) wordt er uitgebreid gesproken over marktveranderingen en economische verschuivingen. Er heerst angst en onzekerheid over wat de toekomst zal brengen.

Steve legde uit dat onvoorspelbaarheid en volatiliteit relatieve concepten zijn, maar dat de pandemie deze termen een tastbare diepte heeft gegeven en onzekerheid naar een nieuw niveau heeft getild. Dat niveau is volgens Steve "een periode van maximale fluïditeit." Een mooie term! Maar wat houdt "maximale fluïditeit" precies in? Denk aan de ontwrichting in toeleveringsketens die momenteel over de hele wereld problemen veroorzaakt. In dit geval heeft de onvoorspelbaarheid van de pandemie ertoe geleid dat werknemers tegenwoordig meer zeggenschap over hun carrière willen, wat in een vloedgolf van ontslagnemingen heeft geresulteerd. Mensen sturen hun loopbaantraject een nieuwe richting uit.

Om maximale fluïditeit te overleven, is het volgens Goldberg en Borun uitermate belangrijk dat medewerkers zich continu kunnen aanpassen aan de behoeften en verwachtingen van de markt. En dat vergt werk. Ook HR-managers, die medewerkers met hun ontwikkeling zullen helpen, hebben hulp nodig om flexibel te blijven.

Waar moeten organisaties zich op concentreren om onverwachte verschuivingen in de wereld het hoofd te kunnen bieden?

Verhoging van de flexibiliteit binnen de organisatie. Volgens Goldberg betekent maximale fluïditeit anticiperen op bedrijfsrisico's en kansen door middel van optimale acties en beslissingen. De tool die maximale fluïditeit in de werkomgeving aanstuurt, noemt hij "adaptieve HCM."

Wat is adaptieve HCM?

Volgens Goldberg is adaptieve HCM de symbiotische relatie waarin machines mensen helpen op hun best te werken. Technologie past zich aan ons gedrag om waar nodig hulp en ontwikkeling te bieden. Technologie herkent verandering en past zich daaraan aan door gebruikers te vragen om zich op basis van hun huidige situatie te ontwikkelen. Waarom is dat belangrijk? Dit stelt de organisatie in staat om flexibeler te zijn en helpt het personeelsbestand zich te ontwikkelen om zich een weg door verandering heen te banen. In sommige gevallen beperkt dit personeelsgerelateerde risico's en beschermt dit zowel medewerkers als klanten.

Het woord "adaptief" kan verwijzen naar systemen die zich snel aanpassen aan wat een klant nodig heeft en ook naar "systemen die een klant de mogelijkheid bieden zich snel aan te passen aan en te reageren op een reeks omstandigheden" (zoals bedrijfsrisico's en kansen).

Zoals Steve uitlegde, draait adaptieve HCM om "weten wat de beste opties zijn". Hij gebruikt het schaakspel als een metafoor om dit beter uit te leggen: "Bij het schaken weet de grootmeester of gewoon iedereen die goed is in schaken altijd wat de allerbeste zet is." Dat is zeker niet het geval in het bedrijfsleven. Er zijn namelijk zoveel variabelen, die daarnaast snel veranderen. Maar, in de woorden van Steve: "Ik geloof dat adaptieve HCM organisaties in staat zou moeten stellen om vaak, of zelfs altijd, de beste optie te kiezen, vooral als ze de juiste data, processen en technologie gebruiken."

Wat zijn de drie kenmerken van flexibele organisaties?

Steve en Jen bepreken hoe u uw organisatie flexibel houdt:

Afstemming: de organisatie kan de behoeften, interesses en doelen van werknemers afstemmen op de doelen en behoeften van de organisatie. Het allerbelangrijkste is echter dat afstemming werknemers en de organisatie de mogelijkheid biedt om zich een weg door verandering te banen. Net zoals de prioriteiten en plannen van bedrijven veranderen, veranderen ook onze persoonlijke prioriteiten en plannen.

Herkennende wendbaarheid: zowel op macro- als op microniveau reageren op aanwijzingen, signalen en triggers.

Leertechnologieën: capaciteiten op het gebied van skills graph en weten welke vaardigheden verband houden met andere vaardigheden, banen en projecten. Onderkant van formulier

Samen ontdekken ze wat u helpt om een toekomstbestendig personeelsbestand op te bouwen. Bekijk de opgenomen sessie:

関連資料

製品やお客様事例、最新の業界のインサイトなどをご紹介しています。

コーヒーブレイク: ハイブリッドワークプレイスに必要なもの

ブログ投稿

コーヒーブレイク: ハイブリッドワークプレイスに必要なもの

パンデミックによって仕事が急速に、そして明らかに変化する中、常に盛り上がる議論の1つは、オフィスへの復帰に焦点を当てたものです。オフィスへの復帰を行うのか、行うとしたらどのように行うのか?

お気軽にお問合わせください

人財管理に関して、ご要望、お困りごとについて、コーナーストーンにご相談ください。

© Cornerstone 2024
法的事項