고객 이야기

Spotlight op Electrolux en Ageas: Leerprogramma's met impact opzetten en onderhouden

Investeren in leercontent kan leiden tot betere bedrijfsresultaten, maar daarvoor is wel een betrokkenheidsstrategie nodig, die ervoor zorgt dat leermaterialen beschikbaar en toegankelijk zijn voor werknemers. Organisaties moeten leerprogramma's op een doeltreffende manier opzetten en onderhouden, zodat ze maximale impact op zowel de werknemer als de organisatie als geheel hebben. Zowel Ageas als Electrolux heeft met succes digitale leerprogramma's opgezet en beide organisaties nemen stappen om betrokkenheid bij werknemers te creëren en ervoor te zorgen dat ze betrokken blijven.

Hoe heeft Electrolux zich voorbereid op de start van de leercampagne?

Electrolux gebruikt formele leernetwerken, op internet gebaseerde kennis en een eigen opleidingsfaciliteit om leren en kennismanagement binnen het bedrijf te organiseren. Voor Electrolux was betrokkenheid onder de werknemers bij het leren een van de belangrijkste aspecten, omdat dat ervoor zorgt dat ze blijven leren en talenten ontwikkelen.

Daarom heeft Electrolux een plan opgezet voor een campagne die meer betrokkenheid bij het leren van werknemers moet bieden en dat plan bestaat uit vier stappen.

1. Ken uw publiek

Electrolux heeft gesprekken met werknemers gevoerd om een leer- en ontwikkelingsstrategie op te zetten die aan de behoeften van werknemers voldoet. Het bedrijf was op die manier in staat om leercontent aan het juiste publiek te koppelen.

2. Verbinding met uw merk

Electrolux gelooft dat een bekende, consistente merkvoering werknemers helpt om geleerde content beter te onthouden en dat de content dan een langere impact op het gedrag van werknemers heeft.

3. Maak het relevant en interessant

Electrolux ontdekte dat vaker uitgevoerde driemaandelijkse leerprogramma's meer betrokkenheid bij werknemers opleverden dan één grote campagne. Werknemers kregen ook badges voor elke cursus die ze hadden afgerond en waren klassementen om de leerervaring op games te laten lijken, zodat werknemers werden gemotiveerd om mee te doen.

4. Prestaties volgen voor belangrijke inzichten

Electrolux hield gegevens van het programma bij om meer inzicht in de cijfers over de afronding van cursussen te krijgen. Het bedrijf gebruikte een oudere campagne als benchmark en daaruit bleek dat hun nieuwe leerstrategie de verwachtingen oversteeg.

Hoe heeft Ageas een strategie voor leercontent met impact opgezet?

Het digitale leerplatform van Ageas is twee jaar geleden opgezet, maar het bedrijf heeft er bewust voor gekozen om werknemers geen toegang tot de volledige database met beschikbare leermaterialen te geven. Het gebruikt een drievoudige strategie die onnodige ruis beperkt en hun werknemers naar de juiste leercontent leidt, zodat ze kunnen groeien en zich ontwikkelen.

1. Genereer één stem

Elke maand werden er belangrijke boodschappen opgesteld vanuit het perspectief van de organisatie, welzijn en leren. Deze belangrijke boodschappen werden via links en content op het digitale platform van Ageas gedeeld, zodat de boodschappen op één lijn lagen en consistent waren.

2. Maak het relevant

Ageas heeft een eigen competentiekader gecreëerd dat werknemers helpt bij het leren en ervoor zorgt dat ze toegang krijgen tot de meest relevante leermaterialen. Een van die kaders is 'Technical Heroes', dat uit negen kerncompetenties bestaat die werknemers meteen op de beginpagina zien staan, elk met links naar relevante materialen. De belangrijkste ontwikkelingspunten werden gespecificeerd en leermaterialen waren eenvoudig toegankelijk en eenvoudig te navigeren, waardoor de werknemers zich bij het leren konden richten op wat het interessantste voor hen was.

3. Leercontent opnemen in het digitale integratieproces

Ageas heeft externe wervingsprocessen in het digitale leerplatform geïntegreerd. Door een combinatie van voorgestelde leermaterialen (specifiek voor de rol of functie van de werknemer) en live introductiesessies verloopt het integratieproces gemakkelijker en consistenter.

De impact van een geslaagde leerstrategie

Investeren in de beste leermaterialen is slechts het halve werk. Als werknemers niet interactief leren en actief met het materiaal werken, wordt het doel van de investering niet bereikt. Leren moet aan de basis van elke bedrijfsbeslissing liggen en leidinggevenden moeten werknemers inspireren om de verantwoordelijkheid voor hun eigen ontwikkelingstraject te nemen. Met een gezamenlijke mindset gericht op groei binnen de organisatie zijn er talloze mogelijkheden voor innovatie.

관련 리소스

더 많은 정보를 원하시나요? 제품, 고객 사례 및 최신 산업에 대한 인사이트에 대해 더 알아보십시오.

고객 및 파트너와의 탄탄한 관계 구축

데이터시트

고객 및 파트너와의 탄탄한 관계 구축

업무 환경이 빠르게 변화하는 현실에서 귀사는 역동적이고 적응력이 뛰어나야 합니다. 중요한 외부 이해 당사자와 탄탄한 관계를 형성하려면 전보다 훨씬 조직적으로 요구에 부응할 수 있어야 합니다. 유연성과 고유함을 갖춰 귀사의 비즈니스에 맞게 구축이 가능한 Cornerstone Extended Enterprise 는 귀사의 성장에 맞게 확장할 수 있으며, 외부 고객에게 충분한 정보를 제공하여 최신 오퍼링을 채택할 확률을 높여드립니다.

1:1 맞춤형 서비스를 받아 보세요

조직에 필요한 인력 관리 요구 사항을 지원하는 것과 관련해 Cornerstone 전문가와 상담하실 수 있습니다.

© Cornerstone 2024
법적 고지 사항