Témoignage de client
Spotlight op Electrolux en Ageas: Leerprogramma's met impact opzetten en onderhouden
Investeren in leercontent kan leiden tot betere bedrijfsresultaten, maar daarvoor is wel een betrokkenheidsstrategie nodig, die ervoor zorgt dat leermaterialen beschikbaar en toegankelijk zijn voor werknemers. Organisaties moeten leerprogramma's op een doeltreffende manier opzetten en onderhouden, zodat ze maximale impact op zowel de werknemer als de organisatie als geheel hebben. Zowel Ageas als Electrolux heeft met succes digitale leerprogramma's opgezet en beide organisaties nemen stappen om betrokkenheid bij werknemers te creëren en ervoor te zorgen dat ze betrokken blijven.
Hoe heeft Electrolux zich voorbereid op de start van de leercampagne?
Electrolux gebruikt formele leernetwerken, op internet gebaseerde kennis en een eigen opleidingsfaciliteit om leren en kennismanagement binnen het bedrijf te organiseren. Voor Electrolux was betrokkenheid onder de werknemers bij het leren een van de belangrijkste aspecten, omdat dat ervoor zorgt dat ze blijven leren en talenten ontwikkelen.
Daarom heeft Electrolux een plan opgezet voor een campagne die meer betrokkenheid bij het leren van werknemers moet bieden en dat plan bestaat uit vier stappen.
1. Ken uw publiek
Electrolux heeft gesprekken met werknemers gevoerd om een leer- en ontwikkelingsstrategie op te zetten die aan de behoeften van werknemers voldoet. Het bedrijf was op die manier in staat om leercontent aan het juiste publiek te koppelen.
2. Verbinding met uw merk
Electrolux gelooft dat een bekende, consistente merkvoering werknemers helpt om geleerde content beter te onthouden en dat de content dan een langere impact op het gedrag van werknemers heeft.
3. Maak het relevant en interessant
Electrolux ontdekte dat vaker uitgevoerde driemaandelijkse leerprogramma's meer betrokkenheid bij werknemers opleverden dan één grote campagne. Werknemers kregen ook badges voor elke cursus die ze hadden afgerond en waren klassementen om de leerervaring op games te laten lijken, zodat werknemers werden gemotiveerd om mee te doen.
4. Prestaties volgen voor belangrijke inzichten
Electrolux hield gegevens van het programma bij om meer inzicht in de cijfers over de afronding van cursussen te krijgen. Het bedrijf gebruikte een oudere campagne als benchmark en daaruit bleek dat hun nieuwe leerstrategie de verwachtingen oversteeg.
Hoe heeft Ageas een strategie voor leercontent met impact opgezet?
Het digitale leerplatform van Ageas is twee jaar geleden opgezet, maar het bedrijf heeft er bewust voor gekozen om werknemers geen toegang tot de volledige database met beschikbare leermaterialen te geven. Het gebruikt een drievoudige strategie die onnodige ruis beperkt en hun werknemers naar de juiste leercontent leidt, zodat ze kunnen groeien en zich ontwikkelen.
1. Genereer één stem
Elke maand werden er belangrijke boodschappen opgesteld vanuit het perspectief van de organisatie, welzijn en leren. Deze belangrijke boodschappen werden via links en content op het digitale platform van Ageas gedeeld, zodat de boodschappen op één lijn lagen en consistent waren.
2. Maak het relevant
Ageas heeft een eigen competentiekader gecreëerd dat werknemers helpt bij het leren en ervoor zorgt dat ze toegang krijgen tot de meest relevante leermaterialen. Een van die kaders is 'Technical Heroes', dat uit negen kerncompetenties bestaat die werknemers meteen op de beginpagina zien staan, elk met links naar relevante materialen. De belangrijkste ontwikkelingspunten werden gespecificeerd en leermaterialen waren eenvoudig toegankelijk en eenvoudig te navigeren, waardoor de werknemers zich bij het leren konden richten op wat het interessantste voor hen was.
3. Leercontent opnemen in het digitale integratieproces
Ageas heeft externe wervingsprocessen in het digitale leerplatform geïntegreerd. Door een combinatie van voorgestelde leermaterialen (specifiek voor de rol of functie van de werknemer) en live introductiesessies verloopt het integratieproces gemakkelijker en consistenter.
De impact van een geslaagde leerstrategie
Investeren in de beste leermaterialen is slechts het halve werk. Als werknemers niet interactief leren en actief met het materiaal werken, wordt het doel van de investering niet bereikt. Leren moet aan de basis van elke bedrijfsbeslissing liggen en leidinggevenden moeten werknemers inspireren om de verantwoordelijkheid voor hun eigen ontwikkelingstraject te nemen. Met een gezamenlijke mindset gericht op groei binnen de organisatie zijn er talloze mogelijkheden voor innovatie.
Ressources similaires
Vous souhaitez continuer à apprendre ? Découvrez nos produits, les témoignages de nos clients et les actualités du secteur.
Témoignage de client
La Digit Academy : l’apprentissage au service de l’innovation
Dans le cadre de son programme IT 2025, le Groupe Crédit Agricole a entrepris une transformation digitale dont l’IT est le partenaire stratégique et incontournable du business au quotidien et positionne donc l’IT au cœur de la nouvelle culture digitale du Crédit Agricole.
Témoignage de client
Gros plan sur Electrolux et Ageas : préparer et maintenir des programmes de formation efficaces
Pour récolter les fruits des investissements dans les contenus de formation, il faut établir une stratégie d'engagement qui rend les supports de formation disponibles et accessibles aux employés. Les entreprises doivent lancer et maintenir efficacement leurs programmes de formation pour s'assurer qu'ils ont un impact maximal sur les employés et sur l'entreprise dans son ensemble. Ageas et Electrolux ont toutes deux lancé avec succès des programmes de formation en ligne, en prenant des mesures pour maintenir et soutenir l'engagement.