Blog Post

Groeien door verandering: talentmanagement strategieën voor HR-managers

Cornerstone Editors

Gezien de economische recessie, ontslagen en veranderende verwachtingen van werknemers, moeten HR-professionals klaar staan voor wat de toekomst brengt. Onlangs ging Brianna Foulds, vicepresident voor talent bij Cornerstone, in gesprek met Ave Rio, hoofdredacteur voor Talent Management, voor een aflevering van haar podcast Talent10X. In deze aflevering, “Gazing into the Crystal Ball: Top Upcoming Talent Trends,” (Een kijkje in de toekomst: belangrijke trends op talentgebied), delen Foulds en Rio waardevolle inzichten over hoe organisaties hun mensen in 2023 en daarna kunnen laten groeien.

Hoe kunnen professionals in talentmanagement hun strategieën in 2023 aanpassen?

Het is essentieel dat talentmanagers een strategie ontwikkelen voor de meest kritische en effectieve activiteiten voor talent in 2023. Dat betekent dat ze de focus moeten leggen op aspecten die succes aansturen in één gebied, wat doorwerkt in andere gebieden.

Volgens Foulds kunnen “Inspanningen op het gebied van diversiteit, gelijkheid, inclusie en saamhorigheid, bijvoorbeeld door de focus te leggen op het aannemen van divers talent, de samenstelling van het personeelsbestand beïnvloeden. Als we ons niet alleen bezighouden met het aannemen van mensen, maar ook met inclusie, vergroten we de betrokkenheid en kunnen we ons diverse personeelsbestand beter behouden. Zo kunnen organisaties hun focus leggen op het behouden van toptalent en ervoor zorgen dat de mogelijkheden binnen hun organisatie transparant zijn.”

DGIS is slechts een van de focusgebieden die Foulds aanraadt. Interne mobiliteit is een ander gebied dat dit jaar een positieve impact op uw organisatie kan hebben. Als u uw mensen aanmoedigt om zich te verdiepen in nieuwe rollen, opdrachten, projecten en andere groeimogelijkheden binnen de organisatie, kunt u ervoor zorgen dat ze meer betrokken zijn bij hun werk en de benodigde vaardigheden opdoen.

Wat moet u overwegen met betrekking tot omscholing en werving?

“Iets wat bijvoorbeeld belangrijk gaat worden en dat ook zal blijven, is het accepteren van verandering,” zegt Foulds. Als talentmanager hebben we allemaal de veranderingen in alleen al de afgelopen paar jaar gezien. En toch bleef uw organisatie, te midden van alle onrust, op u vertrouwen om ze door deze veranderingen heen te helpen en bij elke verandering flexibel te blijven.

Iets anders waar dit jaar rekening mee moet worden gehouden volgens Foulds, is empathie in leiderschap. Emotioneel intelligente managers zijn zelfbewust en hebben de sociale 'zachte' vaardigheden om verbinding te maken met hun teams, en begeleiding en geruststelling te bieden. Met hun empathie maken deze managers beter verbinding met een divers personeelsbestand om daar beter leiding aan te geven. En aangezien Gen Z de meest diverse generatie werknemers tot nu toe is, kan een manager zijn of haar werk alleen goed doen als hij of zij medewerkers met empathie benadert.

Hoe gaat de communicatie op de werkplek veranderen of zich ontwikkelen?

Communicatie op de werkplek heeft zich al verder ontwikkeld. Volgens een rapport van Zippia USA is het aantal mensen dat thuiswerkt verviervoudigd sinds maart 2020. Een personeelsbestand dat hybride werkt of zelfs volledig thuiswerkt, is nu heel gewoon. We gebruiken nu allemaal meer tools voor virtuele samenwerking en communicatie dan ooit.

“Goede samenwerking en communicatie is essentieel voor teams die op afstand werken,” zegt Foulds. "Iets kort bespreken in de wandelgangen of tijdens de lunch is nu minder vanzelfsprekend. Dit gebeurt nu via Slack of Zoom. Het is dus heel belangrijk dat we goed begrijpen hoe we kunnen communiceren en met elkaar kunnen omgaan. We moeten tools en de beste methoden gebruiken om effectief op verschillende werkplekken samen te werken."

Deze factoren maken het lastiger om een samenhangende, goed samenwerkende cultuur te creëren. Maar een van de beste manieren om verbondenheid binnen uw organisatie te creëren, is door middel van vertrouwen. Vertrouw op uw mensen dat ze hun werk doen, en vertrouw op uw managers dat ze de ondersteuning bieden die medewerkers nodig hebben om productief te werken. Zonder vertrouwen komt een organisatie gewoon niet ver.

Aan welke tools hebben professionals in talentmanagement op dit moment behoefte?

Mensen moeten mogelijkheden hebben om effectief en snel samen te werken, dus u moet daar de juiste tools en software voor hebben. Zonder tools en programma's om kennis uit te wisselen, ziet u slechts een fractie van de gegevens die u nodig heeft om effectief geïnformeerde beslissingen te nemen. De tijd die moet worden besteed aan het verwerken, verzamelen en evalueren van gegevens van uw mensen, neemt exponentieel toe met het aantal systemen dat langs elkaar heen werkt.

"We houden nu meer dan ooit rekening met vaardigheden," legt Foulds uit. "Hoe kunnen we talent van het ene bedrijfsgebied overzetten naar een ander gebied waar het meer impact heeft? Dat is precies waar mijn team nu mee bezig is. Hoe kunnen we managers en teams verbinden die meestal los van elkaar staan maar toch samenwerken? We moeten dat soort dingen kunnen zien en evalueren."

Volgens Foulds ligt het antwoord op die vraag in technologie. Bedrijven hebben gegevens en platforms nodig die het personeel de nodige inzichten geven om leren en groei te stimuleren.

Hoe kan werken op basis van opdrachten de interne mobiliteit verbeteren?

Foulds zegt: “Leren door ervaring is altijd al noodzakelijk geweest om te groeien, en dat is nu relevanter dan ooit.” Een goede manier om de leerervaring voor uw mensen uit te breiden is via een intern opdrachtenprogramma. Iedereen die binnen uw organisatie aan een kortetermijnproject werkt en waarvoor extra mensen nodig zijn, kan een opdracht publiceren. Iedereen binnen de organisatie kan deze opdracht zien en zich ervoor aanmelden. Accountants die helpen op designgebied. Productmarketeers die verkoopgesprekken hebben. U bepaalt de grenzen voor hoe ver zo'n opdrachtprogramma mag gaan.

Toen Foulds over het opdrachtenprogramma bij Cornerstone sprak, zei ze: “We hebben geweldige succesverhalen in ons opdrachtenprogramma gezien. Een daarvan was van een medewerker van de afdeling financiën, die een opdracht bij ons contentteam aannam. Toen daar een functie vrijkwam, heeft ze die uiteindelijk ook gekregen. Een onwaarschijnlijk loopbaantraject, dat toch mogelijk werd dankzij ervaringsgericht leren en de tools die beschikbaar waren."

Wie in uw organisatie wordt de volgende rijzende ster?

Verandering is de enige constante factor

Dit zijn slechts een paar van de onderwerpen die in het informatieve gesprek tussen Rio en Fould aan de orde kwamen. Ze bespraken verder hoe u zich op verandering kunt voorbereiden, de trends van 2022 waar we afscheid van moeten nemen, en meer. Als u meer wilt weten, raden we u aan de hele podcast te beluisteren voor meer waardevolle inzichten.

En wanneer u zich opmaakt voor de veranderingen in 2023, vergeet dan niet dat u er met empathie, vertrouwen en begrip voor kunt zorgen dat uw mensen klaar staan voor elke verandering.

Related Resources

Want to keep learning? Explore our products, customer stories, and the latest industry insights.

Unlocking the limitless potential of people in local government

eBook

Unlocking the limitless potential of people in local government

This Cornerstone eBook reveals how investment in employee skills development can help local government become learning organisations. And that learning can prompt curiosity, which in turn leads to creativity, and ultimately discovery, disruption, and innovation.

Schedule a personalized 1:1

Talk to a Cornerstone expert about how we can help with your organization’s unique people management needs.

© Cornerstone 2024
Legal