Customer Story

Digit Academy: Leren ter ondersteuning van innovatie

Nonprofit page hero

11,000

Werknemers

Financial

Sector

2022

Klant sinds

Als onderdeel van het IT-programma voor 2025 heeft Crédit Agricole Group een digitale transformatie ondergaan, waarbij IT een essentiële strategische partner voor de dagelijkse werkzaamheden binnen het bedrijf is geworden, als basis van de nieuwe digitale cultuur van Crédit Agricole.

Het onderdeel “Vaardigheden” (een van de 10 onderdelen van IT 2025) heeft als doel om de beste technologische en digitale expertise en vaardigheden binnen onze teams te bundelen om de transformatieambities van de groep te ondersteunen.

Digit Academy is opgezet om die ambitie waar te maken en iedereen de regie over hun eigen ontwikkeling, leertraject en netwerk te geven, wat uiteindelijk leidt tot bijscholing op de lange termijn.

Het leerplatform werd afgelopen april gelanceerd. Het doel van deze IT- en de digitale academie is voorop lopen in technologische leerontwikkeling door de beste technische expertise tot onze beschikking te hebben, om te leren en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen zodat het algemene doel van de digitale transformatie van de groep kan worden gerealiseerd.

Door innovatieve content te bieden en te voldoen aan de hoogste technologische normen is Digit Academy een essentiële tool voor het delen van de volledig geïntegreerde cultuur van innovatie, vaardighedenontwikkeling en ondersteuning van de digitale transformatie.

Leren om groei en flexibiliteit te stimuleren is een van de grootste problemen voor organisaties geworden. Deze academie is een algemene reactie op de uitdagingen voor de concurrentiepositie waarmee grote organisaties in een moderne omgeving hebben te maken, een omgeving die wordt gekenmerkt door een tekort aan talent en de behoefte om nieuwe vaardigheden te leren, vooral in IT-functies. Dankzij Digit Academy beschikken mensen over de noodzakelijke middelen om zelf en/of met behulp van experts te leren, zodat ze snel nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Deze aanpak moet proactief leren stimuleren, waardoor medewerkers hun vaardigheden onafhankelijk door middel van trainingssessies waar en wanneer het hen uitkomt kunnen ontwikkelen. Daarnaast hebben mensen de mogelijkheid om aan dit geweldige project bij te dragen door content voor te stellen, zodat ze hun inzichten met anderen kunnen delen.

Waarom Cornerstone?

Waarom Cornerstone?

Deze samenwerking ging in 2022 van start. Digit Academy is gebaseerd op het intuïtieve EdCast -trainingsplatform. Aan de hand van elk profiel kan het platform onafhankelijke leerprogramma's aanbevelen, gecombineerd met trainingscontent van de organisatie. De uitdaging voor dit gemodelleerde, aangepaste systeem was het bieden van een brede leerervaring met verschillende onderdelen, waaronder content met betrekking tot informatie, samenstelling, netwerken en gezamenlijke ontwikkeling. Bovendien biedt het platform ook de optie van het ontwikkelen van mobiele leermogelijkheden, zodat er een prettige, flexibele ervaring voor verschillende manieren van werken ontstaat.

Een team met operationele experts

Er werden zes thema's voor Digit Academy gekozen, die overeenkomen met de zes belangrijkste initiatieven voor de strategie van IT 2025. Dit zijn AI-data, Flexibiliteit, Duurzame IT, Ontwikkeling, Cyberveiligheid en Architectuur. Deze zes thema's staan voor de zes gemeenschappen en de zes kanalen van de academie. Binnen deze zes gemeenschappen kan elke persoon delen, publiceren en communiceren met de andere leden van de gemeenschap of gemeenschappen. Op onze kanalen hebben alleen ervaren gebruikers toestemming om content samen te stellen en te publiceren, en leertrajecten op te zetten.

Een functioneel en gemakkelijk invoerbaar platform

Voor teams die hun platform continu willen blijven ontwikkelen, waardoor het meer gebruiksvriendelijk en flexibel wordt, is dit platform eenvoudig te beheren. Elke maand wordt een van de thema's in het zonnetje gezet, zodat iedereen het ziet als ze inloggen, om aan te tonen dat het platform actief is.

En om ervoor te zorgen dat de gebruikerservaring specifiek en consistent is, zijn teams bezig om andere platformen en oplossingen in Digit Academy te integreren.

Een populair proces voor het aanmaken en publiceren van content

Medewerkers vinden het prettig dat content met het EdCast-platform eenvoudig kan worden aangemaakt, gepubliceerd en gedeeld. Dankzij de mogelijkheid om op verschillende apparaten te werken kan een groot aantal verschillende soorten content, zoals podcasts, video's en artikelen, op één plek worden samengebracht.

Tot nu toe hebben 1000 medewerkers van de 11.000 programmeurs binnen de groep zich bij Digit Academy aangemeld. De Academy hoopt aan het einde van het jaar 3000 gebruikers te hebben door de integratie van drie nieuwe entiteiten.

Naast de obstakels bij de invoering was de uitdaging het integreren van een echte 'reflex' om de Digit Academy te gebruiken, om iedereen te stimuleren zich aan te melden en zelf hun eigen voortgang inzake levenslang leren aan te sturen.

Andere doelstellingen omvatten openstaan voor andere contentproviders en het internationaliseren van het platform, door ook andere talen aan te bieden. Er is wel wat werk achter de schermen door EdCast nodig om een meertalig aanbod met de Academy mogelijk te maken. De Britse, Italiaanse en Portugese filialen van de groep willen de Academy in elk geval ook graag gebruiken en hun eigen content maken.

Related Resources

Want to keep learning? Explore our products, customer stories, and the latest industry insights.

Digit Academy: Learning to support innovation

Customer Story

Digit Academy: Learning to support innovation

As part of its IT 2025 program, Crédit Agricole Group underwent a digital transformation, making IT an essential strategic partner for the everyday work of the business, and positioning IT at the heart of Crédit Agricole's new digital culture.

Schedule a personalized 1:1

Talk to a Cornerstone expert about how we can help with your organization’s unique people management needs.

© Cornerstone 2024
Legal