Blog Post

hoe zorg je voor learning in the flow of work

Nonprofit page hero

Hoe zorg je daadwerkelijk voor learning in the flow of work?

Leren terwijl we aan het werk zijn, eigenlijk doen we dat veel vaker dan je zou verwachten. Van een kantoormedewerker die een nieuwe functie in Powerpoint ‘ontdekt’ tot een manager die leert welke stappen moeten worden genomen in de begeleiding van een collega die langdurig thuis komt te zitten. Iedere werknemer heeft dus wel een intrinsieke behoefte om bij te leren. Het snel voorhanden hebben van de juiste learning content is een ander verhaal en vormt in veel gevallen een obstakel. Hoe zorg je voor de juiste content zodat learning in the flow of work werkelijkheid wordt? We geven vijf tips.

Varieer in lengte…

Een medewerker die even snel wil opzoeken hoe een bepaalde functie ook alweer werkte in het boekhoudsysteem, zal geen behoefte hebben aan een uitlegtutorial van een half uur. En toch komt het nog te vaak voor dat learning content maar op één manier wordt aangeboden. Zorg in het voorbeeld van het boekhoudsysteem bijvoorbeeld voor korte video’s (van maximaal 20 seconden) die snel en to-the-point uitleg geven over één specifieke functie.

…op de plek waar het nodig is…

Daadwerkelijke learning in the flow of work vindt plaats daar waar een werknemer met een klus bezig is. Toegegeven, het is het meest uitdagende onderdeel want je wil eigenlijk voorkomen dat werknemers gaan googelen naar een oplossing voor een probleem waar ze tegenaan lopen (met alle afleiding van dien). Oplossingen die werken met notificaties in externe applicaties creëren derhalve geen learning in the flow of work, maar een simultane learning workflow.

…in afwisselende, actuele content…

Waar de ene werknemer liever een korte uitlegvideo kijkt, heeft zijn collega meer behoefte aan een geschreven uitleg. Zorg er dan ook voor dat je alle smaken aanbiedt, zodat iedereen de content op zijn eigen manier tot zich kan nemen. En werk je content database ook regelmatig bij: de software-oplossingen die werknemers gebruiken zullen regelmatig geüpdatet worden waardoor nieuwe functies beschikbaar komen. Zorg in dat geval ook voor ondersteunende learning content.

…met een blik op de toekomst…

Sommige learningbehoeftes kun je zien aankomen: een nieuwe functie vraagt om nieuwe vaardigheden, of de implementatie van een nieuwe applicatie maakt een training in het gebruik hiervan noodzakelijk. Door dit soort trainingen meer onderdeel te laten zijn van de dagelijkse werkzaamheden, zal het leerproces ook toegankelijker worden.

…en verder

Maar toekomstgerichte learning kan nog een stap verder gaan. Onze Skills Graph AI-oplossing ontwikkelt bijvoorbeeld gepersonaliseerde leertrajecten waarmee werknemers de vaardigheden leren die in de toekomst nodig zijn. Op die manier krijgen ze zelfs learning content voorgeschoteld waarvan ze nog niet realiseren dat ze die nodig hebben.

Related Resources

Want to keep learning? Explore our products, customer stories, and the latest industry insights.

Cornerstone Performance

Datasheet

Cornerstone Performance

Whether you do performance reviews only once a year or have a robust, continual performance management process, with Cornerstone Performance, you can set goals, coach employees, receive feedback, guide development, and give recognition. Seamlessly link performance and skills data with internal learning opportunities to enable employee-driven, manager-supported growth. Because the best way to invest in business growth and achievement is by investing in the growth and achievements of your people with Cornerstone Performance.

Schedule a personalized 1:1

Talk to a Cornerstone expert about how we can help with your organization’s unique people management needs.

© Cornerstone 2024
Legal