Customer Story

De cultuur van zelfgestuurd leren bij Bristlecone

Nonprofit page hero

2,800

Employees

Technology

Industry

2022

Customer Since

Bristlecone Group (een bedrijf van de Mahindra Group) is een toonaangevende leverancier van AI-gedreven transformatiediensten voor de verbonden toeleveringsketen. Het bedrijf bestaat inmiddels 25 jaar en heeft een op consulting gebaseerde aanpak, met meer dan 12 internationale hubs en meer dan 2.500 consultants.

Het bedrijf heeft altijd een ondernemingsgerichte cultuur gehad, waarin medewerkers worden gestimuleerd om zelfsturend te leren en richting te geven aan hun eigen loopbaantrajecten. Bristlecone won in 2022 zelfs een Gold Award voor ‘excellentie in het opzetten van een cultuur van continu leren en bijscholing’ van de Economic Times, en werd in datzelfde jaar tweede in de People First Ace Awards van National HRD Network. Beide prijzen tonen de inzet van dit bedrijf aan op het gebied van L&D. In 2023 won Bristlecone de Cornerstone APJ RAVE Award in de categorie 'Leerervaring' voor hun uitzonderlijke leer- en talentstrategie.

De doelen van Bristlecone

De doelen van Bristlecone

Bristlecone wilde zijn inspanningen op leergebied verder ontwikkelen met een proactieve aanpak die de leermogelijkheden uitbreidt en de L&D-processen en -cultuur verbetert. Daarom koos Bristlecone voor EdCast by Cornerstone om de leer- en ontwikkelingsmogelijkheden voor zijn medewerkers te transformeren.

Waarom EdCast?

Voordat de keuze op EdCast viel, vroeg Bristlecone eerst om feedback van zijn mensen over hun ervaringen. Ze noemden carrièregroei als een van de dingen die verbeterd konden worden, dus ging het bedrijf daarmee aan de slag. Bristlecone wilde een leercultuur opzetten die bestond uit een gezonde mix van zelfgestuurd leren en verplichte training. Het bedrijf wilde daarnaast dat de trajecten van medewerkers waren afgestemd op zowel de doelen van individuen als het kader voor metacompetenties van Bristlecone. Dit kader was opgezet om de verschillende werkniveaus, bijbehorende werkoutput, gedragsgerichte doelen en competenties in kaart te brengen, die nodig waren om die doelen te bereiken.

Hiervoor had Bristlecone een platform nodig dat medewerkers toegang kon bieden tot gepersonaliseerde content om hun vaardigheden uit te breiden. Het platform moest ook leren als onderdeel van het werk mogelijk maken. Dit zou hun cultuur van zelfgestuurd leren, een kernwaarde binnen de ondernemende filosofie van Bristlecone, verder bevorderen.

Op basis hiervan koos Bristlecone voor EdCast. De eerste proef begon in juli 2022 — met een invoeringsgraad van 15% en een bijzonder positieve ontvangst — waarna het platform snel verder binnen het bedrijf werd uitgerold. De huidige invoeringsgraad is 75%.

Bristlecone Group had drie belangrijke initiatieven met EdCast. Ze ontwikkelden een communicatieplan om de voordelen en functies van het EdCast-portaal bij hun mensen onder de aandacht te brengen. Daarnaast zetten ze een gedetailleerd oriëntatieplan op voor het gebruik ervan, met behulp van interne sociale apps. En ten slotte ontwikkelden ze een sterk besturingsmodel dat de belanghebbenden regelmatig op de hoogte hield van de voortgang van L&D binnen de organisatie.

De resultaten

Filosofie van leren

In overeenstemming met de cultuur van ‘Staying Relevant, Empowerment, Responsibility & Ownership’ van Bristlecone stemmen ze alle cursussen speciaal af op de individuele technische, functionele en gedragsgerichte doelen van medewerkers. Medewerkers kunnen de verwachtingen die de organisatie van hen heeft scannen en bepalen welke vaardigheden ze missen. Op basis daarvan kiezen ze de juiste competenties om hun doelen te behalen, die specifiek zijn voor elk niveau. Hierdoor bereikt het bedrijf het 5e niveau in het trainingsevaluatiemodel van Kirkpatrick, door middel van een op rollen gebaseerd leerkader van metacompetenties, afgestemd op doelen. Metacompetenties bieden individuen de mogelijkheid om andere competenties te leren om hun doelen te bereiken, wat het bedrijf rendement op zijn investering oplevert.

Leertrajecten gebaseerd op metacompetenties

Bristlecone heeft op niveau gebaseerde technische, functionele en gedragsgerichte trajecten opgezet die meer dan 20.000 zoekopdrachten hebben opgeleverd. Deze trajecten maken het mogelijk om competenties voor de hele organisatie te ontwikkelen op het gebied van effectieve communicatie, leiderschapsvaardigheden, projectmanagement en digitale competenties. Deze leermogelijkheden worden gekoppeld aan de doelen van medewerkers tijdens de prestatiebeoordelingen. Bristlecone heeft voor alle trajecten ook smartcards ontwikkeld voor metingen voor en na het leren.

Het leren onder medewerkers is sterk toegenomen

De leerbetrokkenheid nam snel toe; het aantal medewerkers dat het platform meerdere dagen gebruikte, steeg tussen september 2022 en februari 2023 van 60,63% naar 73,76%. Het platform heeft 8.500 gebruiksuren, maar liefst vier keer zoveel als het personeelsbestand van Bristlecone en minstens vijf uur leren per persoon. Het bedrijf gebruikte EdCast om de ondernemingsgeest binnen het bedrijf te versterken en medewerkers te stimuleren om te blijven leren. Het maandelijkse gemiddelde aantal gebruikers ligt op 64%, met een voltooiingspercentage van 68% voor de content. De huidige invoeringsgraad is 75%, een percentage dat hoger is vergeleken met andere ondernemingen.

Leren wat, waar en wanneer je wilt

Bristlecone gebruikte de integratie van Microsoft Teams in EdCast om leermaterialen direct toegankelijk te maken, zowel op pc's als onderweg. Het bedrijf kwam erachter dat 20%–30% van het leren op mobiele apparaten van medewerkers plaatsvindt, wat aangeeft dat Bristlecone medewerkers goed in staat stelt om overal te leren. Aan het einde van het jaar, rond de feestdagen, nam het leren zelfs toe. Er werden 25.751 cursussen voltooid, wat aangeeft dat medewerkers willen blijven leren.

Gepersonaliseerd leren

Bristlecone gebruikte EdCast om content te selecteren die is afgestemd op de uitgebreide metacompetenties voor elk werkniveau. Dat biedt medewerkers zeer gepersonaliseerde leertrajecten op basis van hun interesses en functies. Deze aanpak heeft een duidelijke meerwaarde voor medewerkers, met 1.912 cursisten die meerdere dagen actief hebben geleerd. Via EdCast moedigt Bristlecone medewerkers ook aan om de cursussen waaraan ze zijn begonnen af te ronden en regelmatig te blijven leren.

Leren wordt een dagelijkse bezigheid

Bristlecone zet elke dag om 10.00 uur 10 minuten opzij zodat medewerkers zich volledig op hun leren kunnen concentreren. Een andere leermogelijkheid voor medewerkers is 'My Day Friday', waarmee de organisatie iedereen stimuleert om op vrijdag geen vergaderingen na 1 uur in te plannen, zodat elke medewerker kan leren en groeien in zijn of haar functie. Ze zijn ook campagnes gestart zoals KnoWember Pragya, een speciale leermaand in november, en leren in de community om collega's samen te laten leren, onder meer via Slack-groepen.

Gegamificeerde aanpak en een systeem met credits

Tot slot heeft Bristlecone met EdCast het leren gegamificeerd met punten, badges en leaderboards, waardoor ervaringen nog meer worden gepersonaliseerd en zelfgemotiveerde betrokkenheid wordt gestimuleerd. Ze hebben een leerkader met credits opgezet dat de beste cursisten erkent met een intrinsiek en extrinsiek beloningssysteem met creditpunten die ze op de markt kunnen inwisselen.

Related Resources

Want to keep learning? Explore our products, customer stories, and the latest industry insights.

How Bristlecone created a culture of self-directed learning

Customer Story

How Bristlecone created a culture of self-directed learning

Bristlecone Group (A Mahindra group company) is a leading provider of AI-powered application transformation services for the connected supply chain. The 25-year-old business employs a consulting-driven approach, with more than 12 global hubs and 2,500+ consultants.

Schedule a personalized 1:1

Talk to a Cornerstone expert about how we can help with your organization’s unique people management needs.

© Cornerstone 2024
Legal