Article

Hur bygger man upp de power skills som dagens miljö kräver av varje anställd

Cornerstone Editors

Du kanske har hört att det numera talas mycket om power skills. En del säger att det är en ny benämning på vad som tidigare kallades mjuka färdigheter eller mänskliga färdigheter. Men den beskrivningen räcker inte riktigt till. Den nya arbetsmiljön som vi verkar inom efterfrågar en kombination av specifika mjuka och hårda färdigheter. Varje medarbetare, oavsett befattning, behöver power skills för att nå framgång i den digitala omvandling som just nu pågår.

Många organisationer blev tvungna att i all hast omvandla sin verksamhet digitalt när allting stängdes ner under pandemin. Förutom virtuella arbetsmiljöer var medarbetare bland annat tvungna att snabbt behärska den digitala tekniken, bli bättre kommunikatörer och lära sig att använda flera olika samarbetsverktyg.

Men enligt en undersökning om digitala färdigheter från Salesforce 2022 beskrev bara 25 % av deltagarna att de hade "avancerad kunskap inom de samarbetstekniska kompetenser som krävs på arbetsplatsen." Dessa svar tyder på att en stor majoritet av medarbetare fortfarande känner sig oförberedda för arbete inom den digitala ekonomin.

Organisationer måste hjälpa anställda att vidareutbilda sig och känna sig säkra på att deras power skills hjälper dem att arbeta effektivt i denna nya miljö.

Hur power skills kom till

Förut värdesatte anställningschefer medarbetarnas funktionella färdigheter, så kallade hårda färdigheter, mer än deras sociala färdigheter, så kallade mjuka färdigheter.

Hårda färdigheter omfattar de färdigheter som kandidater kan bevisa med hjälp av tidigare befattningar, vanligtvis det som står på deras CV. Sådana hårda färdigheter kan vara allt från kodning, bokföring och grafisk design med mera.

I dagens digitala, hybrida arbetsmiljö är vissa hårda färdigheter inte längre bara specialiseringar för en specifik befattning. Ofta förväntas medarbetare i alla befattningar inom en organisation kunna analysera data för att fatta strategiska beslut.

Men även om dessa hårda färdigheter ofta är nödvändiga för att kunna utföra arbetet har många organisationer insett att anställda kan lära sig dem under arbetets gång. Därför behöver de inte alltid prioriteras lika mycket vid anställning.

Då upptäckte organisationer istället ett nytt behov av mjukare sociala färdigheter, som till exempel empatiskt ledarskap, strategiskt tänkande och problemlösning. Digital omvandling har förstärkt detta behov. Team var tvungna att lära sig att samarbeta virtuellt och även jobb som krävde att medarbetare fortsatte att arbeta tillsammans krävde utökade tekniska kunskaper.

Det finns också en uppfattning om att organisationer med gott om mjuka färdigheter är attraktivare och roligare arbetsplatser. Detta ger alla möjliga fördelar som ökad produktivitet, förbättrad kundupplevelse och lojalitet, bättre arbetstillfredsställelse och kvarhållande samt större självförtroende och anpassningsförmåga bland medarbetare.

Vi befinner oss nu i en tid där power skills är det viktigaste av allt, det vill säga den kraftfulla kombinationen av viktiga funktionella färdigheter och sociala färdigheter.

Medarbetare över hela världen visar ett växande intresse för power skills

Det är inte enbart organisationer som just nu fokuserar på power skills. Medarbetare inom olika branscher söker allt oftare möjligheter att utveckla sina power skills. Under första halvåret 2022 såg Cornerstone hur över 1 miljard minuter med inlärningsinnehåll konsumerades inom ämnen relaterade till power skills.

Under den här perioden fokuserade fyra kurser av de fem med flest registreringar på power skills. Detta visar på det växande behovet att införliva dessa färdigheter för att fortsätta att utveckla både medarbetare och organisationen.

Power skills hamnar även högst på listan när vi tittar på självstyrda kurser, det mest framtagna innehållet samt utbildningstiden i helhet. Dessa kurser behandlade ämnen som produktivitet, emotionell intelligens, teamarbete med mera.

Det växande intresset för power skills var inte begränsat till en region. På Cornerstone ökade intresset för ämnen om power skills globalt. Inom EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika) var till exempel de mest populära kursämnena under första halvåret 2022 personlig utveckling, kommunikation, produktivitet, verkställande, med mera.

Power skills är väsentliga

Organisationer som fokuserar på att utveckla power skills hade en omedelbar inverkan på medarbetarnas dagliga arbete och organisationen i helhet. De power skills som är avgörande för arbetsmiljön idag — och i framtiden — inkluderar:

Kommunikation och teamarbete

  • Teambuilding
  • Skrivkunskaper med inriktning på företagskommunikation
  • Interkulturell kompetens
  • Partiska handlingar och anpassningsförmåga
  • Emotionell intelligens

Ledarskap och styrning

  • Mångfald, jämlikhet, inkludering och tillhörighet
  • Strategiskt tänkande
  • Kritiskt tänkande
  • Problemlösning
  • Coachning och mentorskap

Produktivitet och samarbete

  • Datorkunskaper
  • Tidhantering
  • Kommunikationsverktyg (t.ex. Slack, Teams, Outlook, PowerPoint, Word)
  • Samarbetsverktyg (t.ex. SharePoint, Google Drive, Box)
  • Projektledningsverktyg (t.ex. Asana, Wrike, Jira, Monday, AirTable)

Digital och datakunnighet

  • Digital kompetens
  • Datakompetens
  • Microsoft Excel
  • Dataanalys
  • Cybersäkerhet

Personlig utveckling och friskvård

  • Balans mellan arbete och privatliv
  • Stresshantering
  • Mindfulness
  • Kondition
  • Tillväxttänkande

I och med att arbetsmiljön fortsätter att utvecklas kan man påstå att power skills nu är viktigare än hur man klär sig för arbetet. Power skills är ett måste för att dina medarbetare ska bli framgångsrika på framtidens arbetsplats och lyckas växa med din organisation. Och ingen förstår power skills bättre än Cornerstone.

Om du vill förse dina medarbetare med väsentliga power skills rekommenderar vi Cornerstone Content Anytime. Du kan använda abonnemanget till att bygga de power skills du och dina medarbetare behöver för att nå framgång idag och i framtiden.

Related Resources

Want to keep learning? Explore our products, customer stories, and the latest industry insights.

Content Anytime Public Sector (Technology): Quality, engaging content for up-to-date technical skills

Datasheet

Content Anytime Public Sector (Technology): Quality, engaging content for up-to-date technical skills

The pace of technological change means that training for technical skills must constantly evolve. With Cornerstone Content Anytime: Public Sector (Technology), you can keep your employees’ and contractors’ skills up to date with engaging, effective learning content that is fully 508-compliant and curated from top providers. Your people can prepare for IT certifications, meet requirements to ensure security and pursue self-directed learning to support them in their current role or move them closer to their career goals.

Schedule a personalized 1:1

Talk to a Cornerstone expert about how we can help with your organization’s unique people management needs.

© Cornerstone 2024
Legal