Customer Story

Ontdek hoe Enphase een revolutie teweegbracht in de ervaring van hun werknemers met behulp van EdCast LXP

Nonprofit page hero

3,000+

Werknemers

Energy & Utilities

Sector

2021

Klant sinds

Enphase Energy, Inc., een wereldwijd energietechnologiebedrijf met hoofdkantoor in Fremont, CA, is een toonaangevende leverancier van op micro-omvormers gebaseerde zonne- en accusystemen waarmee mensen de zon kunnen benutten om hun eigen stroom op te wekken, te gebruiken en op te slaan en dit alles kunnen bewaken met een slimme mobiele app.Het bedrijf heeft de industrie voor zonne-energie op zijn kop gezet met deze op micro-omvormers gebaseerde technologie en produceert volledig geïntegreerde zonne-, accu- en softwareoplossingen. Enphase heeft meer dan 48 miljoen micro-omvormers verstuurd en er zijn ruim 2,5 miljoen op Enphase gebaseerde systemen in meer dan 140 landen geïnstalleerd.

Enphase heeft meer dan 259 patenten in de VS en ruim 91 patenten buiten de VS, met een uitstekende reputatie op het gebied van innovaties in energietechnologie. Het bedrijf ontwikkelt oplossingen die problemen in de industrie op een totaal nieuwe manier aanpakken, met oplossingen waarop hun klanten kunnen vertrouwen en die bijdragen aan een duurzamere planeet.

Meer energie voor het personeel

Enphase heeft zich ontwikkeld als een bedrijf dat oplossingen ontwikkelt die lastige uitdagingen aanpakt en tegelijkertijd ongelooflijke mogelijkheden biedt, en het bedrijf wist dat het tijd was om medewerkers op de functies van de toekomst voor te bereiden.

Enphase investeerde in effectieve leeroplossingen, systemen en een gestructureerd ecosysteem voor de groei van hun medewerkers als voorbereiding op een solide leer- en ontwikkelingsstrategie. In 2021 heeft Enphase de functie Leren en Ontwikkelen (L&O) opgezet, die een strategische rol moet gaan spelen in het motiveren, betrekken en ontwikkelen van de mogelijkheden van medewerkers van Enphase. De belangrijkste uitdagingen in talentontwikkeling die Enphase wilde aanpakken, waren:

 • Een gestructureerde aanpak opzetten voor het verbeteren en ontwikkelen van de vaardigheden van medewerkers
 • Een loopbaantraject bepalen waarmee medewerkers blijven groeien en langer bij het bedrijf blijven
 • Samenwerking en het delen van kennis verbeteren voor:
  • Een fantastische onboardingervaring voor nieuwe medewerkers
  • Kanalen voor vlotte communicatie tussen afdelingen om projecten en middelen te delen
  • Meer transparantie op de werkplek voor medewerkers
 • Werken aan leiderschapsontwikkeling, strategieën voor talentmanagement en loopbaanontwikkeling, waardoor medewerkers tevredener zijn en langer blijven.

Oplossing: EdCast Learning Experience Platform

EdCast bood een intuïtief leerplatform dat altijd en overal door medewerkers kan worden gebruikt, wanneer ze het nodig hebben. Medewerkers van Enphase kregen de mogelijkheid om relevante vaardigheden te ontwikkelen om hun doelen voor hun professionele ontwikkeling en loopbaan te halen. EdCast LXP werd in andere leerportalen, zoals edX, Khan Academy en Safari Books, geïntegreerd om hun medewerkers de beste leercontent te bieden.

Enphase had een beperkte hoeveelheid beschikbare interne content tijdens de implementatiefase; de AI-gestuurde engine voor het aanbevelen van content van EdCast heeft hun medewerkers geholpen met relevante leercontent gebaseerd op hun interesses en leerambities. De engine voor aanbevelingen van content van het EdCast LXP was een goed uitgangspunt en gaf het L&D-team van Enphase de tijd om intern ontwikkelde en samengestelde content toe te voegen aan het platform. De belangrijkste aandachtsgebieden voor de ontwikkeling van het LXP bij Enphase waren:

Onboarding van nieuwe medewerkers: EdCast LXP heeft bij de onboarding van nieuwe medewerkers meer bewustzijn gecreëerd over het bedrijf en de producten, zodat ze gemakkelijk aan hun functie kunnen wennen. Het doel was om ervoor te zorgen dat medewerkers binnen 45 dagen na hun eerste werkdag productief zijn. Het programma bestaat uit onderwerpen als:

 • Bewustzijn van het bedrijf en Enphase-producten
 • Overzicht van belangrijke bedrijfseenheden
 • Een locatiespecifiek handboek voor medewerkers
 • Een cultuurdraaiboek, informatie over waarden etc.

Productkennis voor klantenservice: EdCast LXP was in staat om de productkennis van ondersteuningsmedewerkers van niveau 1 en niveau 2 te vergroten. EdCast LXP heeft ervoor gezorgd dat ondersteuningsmedewerkers tickets efficiënt en snel kunnen sluiten dankzij continue nieuwe kennis en leren. Enphase heeft de onderstaande cursussen op het LXP aangeboden om medewerkers meer te bieden:

 • Training tijdens het werk op het gebied van Enphase-producten
 • Ontwikkeling van soft skills
 • Product- en procestrainingen

Enphase product champion: EdCast LXP heeft Enphase geholpen bij het vastleggen van impliciete kennis van Enphase-experts en het omzetten van deze kennis in een database met expliciete kennis, die met andere medewerkers binnen de organisatie kan worden gedeeld. Het doel was om “Enphase Product Champions” te creëren en te identificeren, dus experts in bepaalde onderwerpen binnen Enphase.

De impact van het LXP van EdCast

Enphase is erin geslaagd om de betrokkenheid van medewerkers te vergroten en een op leren gebaseerde cultuur op te zetten met AI-gestuurde, gepersonaliseerde aanbevelingen voor leercontent voor medewerkers. Dat heeft geleid tot:

Een betere onboardingervaring voor medewerkers: Het platform heeft Enphase geholpen bij het opzetten van een gemengd introductiemodel zodat ze nieuwe medewerkers een eersteklas onboardingervaring kunnen bieden. De nieuwe Employee Onboarding Journey was een mooie manier om medewerkers bekend te maken met de Enphase-cultuur. Er werden trajecten en cursussen voor, tijdens en na de onboardingfase aangeboden, zodat nieuwe medewerkers wennen aan continu leren tijdens het werk.

Naadloze samenstelling van content: Managers gingen het LXP-platform gebruiken om leercontent samen te stellen die was gebaseerd op de afzonderlijke doelen van de mensen onder hen en hun team. Dit gaf medewerkers de kans om meteen aan hun ontwikkelingsplan te werken en voortgang te laten zien door het gebruik van leercontent.

Betere implementatie: Leidinggevenden bij Enphase hebben de implementatie vergemakkelijkt door ondersteuning te bieden, door over het LXP te communiceren en door medewerkers te stimuleren om het overal te gebruiken. Bedrijfseenheden binnen Enphase gingen samenwerken met het L&D-team om Functionele Academies te ontwikkelen en op te zetten, zodat meer medewerkers het platform en de populairste content gebruiken.

Belangrijkste resultaten in 6 maanden

 • 90% Gebruik van het platform
 • Meer dan 2.500 Geregistreerde gebruikers
 • Ruim 45.000 Afronden van content
 • 98% Afrondingspercentage content

Related Resources

Want to keep learning? Explore our products, customer stories, and the latest industry insights.

How a global investment firm transformed employee learning

Customer Story

How a global investment firm transformed employee learning

abrdn is a global investment company that helps clients and customers plan, save and invest for the future. It manages and administers £496 billion in assets on behalf of its clients (as of 30 June 2023) and is structured around three businesses — Investments, Adviser and Personal — focused on the changing needs of its clients.

Schedule a personalized 1:1

Talk to a Cornerstone expert about how we can help with your organization’s unique people management needs.

© Cornerstone 2024
Legal