Blog Post

Leeroplossingen die uw medewerkers graag gebruiken

Jim Gill

General Manager, SumTotal Systems, a Cornerstone Company

Organisaties investeren veel tijd en middelen in hun programma's voor leren en ontwikkelen (L&D) — en daar hebben ze alle reden toe.

Volgens onderzoek vindt 92% van de medewerkers mogelijkheden voor professionele ontwikkeling belangrijk. Zonder een goed L&D-programma wordt het voor een bedrijf lastig om toptalent aan te trekken en te behouden.

De juiste leertechnologie is de basis van elk effectief L&D-programma — maar als medewerkers uw leeroplossing niet willen gebruiken, heeft u tijd, geld en moeite verspild.

Dus hoe zorgt u er als werkgever voor dat medewerkers uw leeroplossing als een aantrekkelijke leerplek zien, die ze steeds blijven bezoeken?

In dit blog onderzoeken we praktische manieren om ervoor te zorgen dat uw leertechnologie een boeiende leerervaring biedt met meer impact, waar medewerkers voor blijven terugkomen.

4 manieren om leren aantrekkelijk te maken

Leren moet niet als een verplichting voelen. Met de juiste technologie kunt u het boeiender en productiever maken voor uw medewerkers.

Hier zijn vier manieren om ervoor te zorgen dat uw medewerkers graag uw leeroplossingen gebruiken:

1. Koppel leren aan carrièregroei

Medewerkers hebben al meer dan genoeg aan hun hoofd, dus als u ze wilt motiveren om uw leeroplossing te gebruiken, moeten ze de voordelen daarvan voor zichzelf kunnen zien. Als uw medewerkers niet zien dat ze hun werk beter kunnen doen of hun carrière vooruit kunnen helpen met uw oplossing, vergeet het dan maar.

Door ze de voordelen van uw leeroplossing te laten zien, door hun loopbaanambities te koppelen aan gepersonaliseerde ontwikkelplannen, wordt uw leeroplossing iets wat uw medewerkers graag willen gebruiken — en niet omdat ze dat moeten.

2. Eenvoudige toegang

Medewerkers besteden gemiddeld slechts 24 minuten per week aan formeel leren. Gebrek aan tijd is het grootste obstakel, maar met de juiste oplossing hoeft dat niet zo te zijn.

Als leermogelijkheden overal toegankelijk zijn, kunnen uw medewerkers ook leren wanneer ze slechts een kwartiertje de tijd hebben. Bijvoorbeeld bij de bushalte of thuis op de bank. Kies voor een leerplatform met een 'native' mobiele app voor iOS en Android; uw medewerkers krijgen relevante content op elk mobiel apparaat, waardoor ze er meer bij betrokken en productiever zijn.

Leermogelijkheden direct in de werkstroom integreren neemt ook barrières weg. De helft van de medewerkers zegt te willen leren op momenten die voor hen uitkomen. Zorg er dus voor dat leercontent gemakkelijk te vinden, mobielvriendelijk en in hapklare brokken beschikbaar is.

Dit is waar de browserextensie SumTotal Intelligent Assistant (SIA) kan helpen. Met SIA kan een medewerker een relevant onderwerp in een webbrowser of op een socialmediaplatform markeren en direct toegang krijgen tot overzichtelijke, contextuele leercontent in de vorm van video's, cursussen, boeken of audioboeken — allemaal via het SumTotal-platform. En met SIA voor integratie met Microsoft Teams kunnen uw medewerkers de content direct in Teams openen, doorzoeken en delen.

3. Gepersonaliseerde, relevante content

In het tijdperk van Netflix en YouTube verwachten uw medewerkers een leerplatform dat personalisering ondersteunt en machine learning gebruikt om relevante aanbevelingen te doen in uiteenlopende formaten.

Ledereen heeft wel eens een cursus voor z'n werk gedaan die totaal niet boeide. Met content-onafhankelijke leerplatforms kunt u elke soort content van elke provider aanbieden en een indrukwekkend en gevarieerd leeraanbod creëren op één plek.

4. Sociale en gamificatietechnieken

Wanneer leren minder als werk wordt ervaren en leuk is, wordt het iets dat uw medewerkers graag willen doen — en niet omdat ze het moeten. Leren is het leukst als het een interactieve, sociale en gedeelde ervaring is. Als er gaming- en sociale elementen in het leeraanbod worden gebruikt, zijn uw medewerkers er meer bij betrokken en sneller geneigd om te leren. Denk hierbij aan quizzen, scoreborden, leertrajecten met gamificatie, en punten en badges verdienen.

En als er interactie tussen medewerkers kan plaatsvinden, bijvoorbeeld via discussieforums en leeroefeningen in teamverband, helpt uw platform om een leercultuur te creëren en maken uw medewerkers graag gebruik van uw leeroplossing.

Maximaal rendement op uw investering in leren

L&D is een grote investering voor organisaties. Met een modern Learning Management Experience Platform (LMXP) dat leren koppelt aan carrièregroei, eenvoudig toegankelijk is, gepersonaliseerde en relevante content biedt, en sociale en gamificatietechnieken gebruikt, biedt u een leerervaring die goed is voor uw medewerkers en voor uw winst.

Related Resources

Want to keep learning? Explore our products, customer stories, and the latest industry insights.

Putting your people first: Celebrating HR Appreciation Day

Blog Post

Putting your people first: Celebrating HR Appreciation Day

Today marks Human Resource Appreciation Day, a day to celebrate those dedicated HR professionals who work tirelessly to ensure that your organization's most valuable asset — your people — have the opportunities to be their absolute best selves. This day also aims to raise awareness about the incredibly important role each of us plays across our industry every day.

Schedule a personalized 1:1

Talk to a Cornerstone expert about how we can help with your organization’s unique people management needs.

© Cornerstone 2024
Legal