Customer Story

Een actieve rol in uw eigen training

Nonprofit page hero

500000

Werknemers

Technology

Sector

2017

Klant sinds

Sopra Steria is een van de grootste bedrijven in Europa in de nieuwe technologiesector en staat bekend om hun diensten op het gebied van consultancy, digitale diensten en software. Ze helpen hun klanten bij de digitale transformatie en bij het halen van tastbare, langdurige voordelen. De groep pakt wereldwijd de uitdagingen van grote bedrijven en organisaties aan zodat die de concurrentie kunnen voorblijven; dat doen ze met hun uitgebreide kennis van innovatieve bedrijfssectoren en -technologieën met een op samenwerking gebaseerde aanpak. Sopra Steria plaatst mensen centraal bij alles wat ze doen en zorgt ervoor dat hun klanten het maximale uit de digitale wereld halen om aan een positieve toekomst te werken.

Sopra Steria Academy biedt een innovatief trainingsprogramma dat aan de hoogste technologische normen voldoet en dat is essentieel om de bedrijfscultuur over te brengen, vaardigheden te ontwikkelen en de digitale transformatie te ondersteunen. Dankzij de Sopra Steria Academy is de groep er voor elke medewerker, van begin tot einde.

Met deze strategie in gedachten heeft Sopra Steria zich voorgenomen om medewerkers alle middelen te bieden die noodzakelijk zijn om hun vaardigheden op digitaal gebied te ontwikkelen. Zo kunnen zij hun professionele competenties nog sneller uitbreiden. Het is belangrijk dat er een platform is dat kan worden gebruikt om de inzetbaarheid of vaardigheden van de medewerkers op peil te houden en te ontwikkelen.

Het bedrijf wilde ook een omgeving creëren waarin de ontwikkeling van expertise mogelijk wordt gemaakt en wordt gestimuleerd met behulp van een meer proactieve aanpak, waarbij medewerkers een actieve rol in hun eigen training spelen en over de middelen beschikken om aan het ontwikkelingstraject te werken dat zij zelf kiezen op basis van hun motivaties en mogelijkheden.

Waarom Cornerstone?

Deze samenwerking tussen Cornerstone en Sopra Steria begon in 2017.

Sopra Steria gebruikt het LMS-platform (Learning Management System) (https://www.cornerstoneondemand.com/fr/solutions/learning-and-development-lms/) van Cornerstone, een gecentraliseerde oplossing voor het beheer en de invoering van schaalbare en betrouwbare interne training. De uitdaging voor het bedrijf lag in het aanbieden van een totaalpakket voor interne trainingen dat niet alleen is gericht op bepaalde aspecten van de missies van hun medewerkers, maar ook diverse bouwblokken integreert: bedrijfstechnisch, leidinggevend, bedrijfsexpertise, gedrag, CSR (zoals ecodesign en digitale duurzaamheid), zodat de leermogelijkheden meerdere doelen realiseren en het bedrijf overstapt van een eenvoudige trainingscultuur naar een leer- en ontwikkelingscultuur.

De coronapandemie zorgde ervoor dat er geen bezoeken aan de locaties van klanten van Sopra Steria werden gebracht, maar het was ook een kans om het interne trainingsprogramma te vernieuwen. De HR-teams van Sopra Steria hebben met behulp van Cornerstone besloten om de leerprocessen volledig op de schop te nemen, zodat de vaardigheden van de medewerkers verder konden worden verbeterd, ook al waren bezoeken niet meer mogelijk en werden projecten geannuleerd. Vóór de pandemie was 90% van de aangeboden trainingen klassikaal en slechts 10% via e-learning. In twee weken tijd werden 90% van deze trainingen omgezet naar sessies in virtuele klaslokalen, waardoor alle medewerkers toegang tot dezelfde trainingen hadden, ongeacht hun locatie.

Sopra Steria investeert in de ondersteuning van medewerkers, vanaf de onboarding en daarna in elke fase van hun ontwikkeling. Het bedrijf helpt hen om binnen een internationale groep en met hun klanten te groeien. De trainingen laten elke medewerker een actieve rol in hun eigen ontwikkeling spelen door consolidatie, acquisitie en het delen van kennis.

Deze ontwikkelingsaanpak wordt voornamelijk aangestuurd door strategische vaardigheden en zorgt ervoor dat Sopra Steria alle medewerkers toegang tot gecertificeerde trainingen met onmiskenbare toegevoegde waarde kan aanbieden. Het geeft ook meer legitimiteit bij partners en klanten, aangezien die altijd op zoek zijn naar competente externe adviseurs die niet bang zijn voor een uitdaging.

De resultaten:

  • Medewerkers hebben zelf de controle over de ontwikkeling van hun vaardigheden. Vorig jaar ontving de Sopra Steria Academy 125.000 aanvragen van hun mensen voor deelname aan geplande sessies via het Learning Management System, met een acceptatiegraad van 95%. Deze hoge acceptatiegraad komt vooral door de goed uitgewerkte aanpak die is afgestemd op het plan voor vaardighedenontwikkeling van elke medewerker.

  • Een uitgebreid trainingsaanbod Het platform van Cornerstone, beschikbaar in SaaS-modus, heeft een 360-graden-, multitalig en schaalbaar trainingsaanbod mogelijk gemaakt dat kan worden aangepast aan individuele vereisten. Centrale trainingen kunnen worden gecombineerd met plaatselijke cursussen en toegankelijk zijn via trainingscatalogi. Het aanbod kan op verschillende niveaus van de organisatie verder worden uitgebreid (bedrijf, dochteronderneming, plaatselijk). In 2022 bood Sopra Steria Academy 4.000 trainingssessies aan. In volume vertegenwoordigen alle systemen gecombineerd en inclusief regionale programma's 1,5 miljoen trainingsuren in één jaar.

  • Multimodaal en aanpasbaar. De tool van Cornerstone maakt trainingssessies in diverse formaten mogelijk. Bovendien kunnen afhankelijk van de specificaties en doelstellingen van elke cursus synchrone en asynchrone reeksen worden gecombineerd, met zowel persoonlijke sessies als sessies in virtuele klaslokalen, naast e-Learning-modules.

"Wij gebruiken het Learning Management System-platform van Cornerstone al 6 jaar en dankzij dat platform hebben we nu een innovatief groepsbreed trainingsbeleid dat aan de hoogste educatieve normen voldoet. De volgende uitdaging die wij met Cornerstone willen aanpakken is de overstap van een trainingscultuur naar een leercultuur, zodat wij voor 100% een leerorganisatie worden, waarin de ontwikkeling en overdracht van vaardigheden zijn verankerd in de dagelijkse levens van al onze medewerkers."

Jean-Charles Noirot, Deputy Director Sopra Steria Academy

Related Resources

Want to keep learning? Explore our products, customer stories, and the latest industry insights.

Cornerstone Learning Management

Datasheet

Cornerstone Learning Management

In today’s digital environment, organizations want to transform corporate learning into digital learning experiences that help develop highly skilled, compliant, and agile teams. HR and learning leaders are responsible for delivering critical business outcomes while administering and tracking complex workforce training across departments and disconnected systems.

Schedule a personalized 1:1

Talk to a Cornerstone expert about how we can help with your organization’s unique people management needs.

© Cornerstone 2024
Legal