Blog Post

Top 5 trends in HR-leertechnologie

Cornerstone Editors

Hoe kunnen HR-leiders in een wereld waar optimalisering, automatisering en gamificatie het nieuwe normaal zijn hun strategieën voor talentontwikkeling efficiënt aanpassen zodat ze beter op de toekomst van werk zijn voorbereid? Tegenwoordig zijn technologieoplossingen belangrijker dan ooit terwijl HR-leiders zich proberen aan te passen aan het snelle en snel veranderende bedrijfslandschap. Organisaties moeten digitaal transformeren om hun belangrijkste HR-functies te stroomlijnen, vooral op het gebied van leren en ontwikkelen.

Hoe ziet de toekomst eruit? We vertellen u wat de 5 belangrijkste trends zijn die de HR-sector digitale flexibiliteit geven.

1) Gepersonaliseerd leren

In de wereld na de coronapandemie zijn organisaties minder bezig met stationaire functies. Werkplekken leggen juist meer nadruk op de vaardigheden die nodig zijn om werkstromen doeltreffend aan te sturen en een voorsprong op de concurrentie te geven.

De overgang naar goede leermethoden betekent dat we afscheid moeten nemen van de conventionele, ineffectieve opleidingsmethoden die voorheen werden gebruikt. Gepersonaliseerde leertrajecten stimuleren medewerkers om de kritische vaardigheden te ontwikkelen die interne mobiliteit creëren en mensen wendbaarder maken.

AI biedt inzicht in het leergedrag van medewerkers en prestatiecijfers, om toekomstige strategieën voor talentontwikkeling aan te sturen. Dit kan organisaties helpen om over te stappen van een 'top down'-benadering naar een meer op medewerkers gerichte strategie voor leren en ontwikkelen.

2) Kunstmatige intelligentie

AI heeft in diverse sectoren voor een revolutie gezorgd, met een impact op alle organisatorische functies, inclusief het ecosysteem voor leren en ontwikkelen. Opleiders en bedrijven over de hele wereld zien de waarde van een gepersonaliseerde gebruikerservaring. Volgens een onderzoek van eLearning Industry, zal in de komende drie jaar meer dan 47% van alle tools voor leermanagement AI-functies krijgen.

AI-gestuurde systemen bieden de beste leerervaring door het automatiseren en stroomlijnen van contentmanagement om een gepersonaliseerd leertraject op te zetten. AI helpt bij het selecteren van relevante content, identificeert vaardigheden en vaardigheidstekorten, en biedt nauwkeurige aanbevelingen afgestemd op de behoeften en voorkeuren van afzonderlijke gebruikers.

3) Samenwerkend leren

Eerder in dit artikel bespraken we hoe leren is veranderd van de traditionele klassikale methode naar een meer interactieve totaalervaring. Samenwerkend leren is een praktische manier geworden om verborgen kennis te delen en conventionele leerstructuren opnieuw uit te vinden. Virtueel leren werd voor de pandemie ook wel gebruikt, maar het is nu de norm voor de meeste L&D-organisaties. Instructeurs en medewerkers werken samen om gedeelde leerdoelen te halen, vaak virtueel.

Samenwerkend leren draait om mensen. Het is een educatieve aanpak waarbij mensen in groepen leren. Het interactieve leerproces stimuleert kritisch denken en besluitvorming, twee essentiële vaardigheden.

Samen leren buiten het klaslokaal betekent bijvoorbeeld dat interne materiedeskundigen zelf de content voor cursussen samenstellen zodat ze actueel en relevant zijn. Medewerkers worden er meer bij betrokken en intellectuele kennis kan gemakkelijk worden gedeeld, vaak met geavanceerde Talentervaringsplatformen.

4) Een totaalervaring in leren

Opleiders vinden het vaak lastig om ervoor te zorgen dat complexe, gelaagde concepten blijven hangen bij cursisten. Dat lukt beter met een visuele cursus die een totaalervaring biedt, bijvoorbeeld met 'augmented reality' (AR) om informatie over te brengen en kennis te delen. Vooral bij complexe en technische onderwerpen is het effectiever om 3D-imaging en 'augmentation' te gebruiken in plaats van traditionele leermiddelen. De cursist ziet elementen die over echte objecten liggen, zodat ze de relatie goed begrijpen.

Een andere technologietrend om naar uit te kijken is 'virtual reality' (VR). AR en VR worden vaak verwisseld, maar het zijn twee verschillende concepten. 'Augmented reality' legt door de computer gegenereerde objecten over de natuurlijke omgeving, terwijl VR een nieuwe virtuele wereld creëert en die als leermiddel gebruikt. Er worden echte scenario's gesimuleerd die cursisten kunnen beoordelen en waarvan ze kunnen leren.

Bij een totale leerervaring voeren mensen echte taken in een gesimuleerde omgeving uit. De handelingen van de gebruiker worden opgenomen en kunnen worden afgespeeld om gemiste stappen en fouten te achterhalen. Medewerkers kunnen concepten oefenen zonder risico's voor machines, gereedschap of zichzelf.

5) LXP

Een Learning Experience Platform (LXP) is een geavanceerd alternatief voor Leermanagementsystemen (LMS) in grote internationale ondernemingen. Deze innovatieve technologie biedt cursisten en administratiepersoneel hulpmiddelen waarmee ze effectieve L&D-initiatieven kunnen aansturen.

Tegenwoordig bieden LXP's meer functionaliteit dankzij AI- en machineleertechnologieën. Met een LXP kunnen cursisten content maken of samenstellen op basis van diverse interne en externe bronnen om zo gepersonaliseerde leertrajecten te creëren. Het LMS is daarentegen ontwikkeld om voorgeschreven interne content te beheren. Vaak worden deze platformen samen gebruikt. Het LXP is een uitbreiding en verbetering van de mogelijkheden van het LMS door alle interne of externe leermogelijkheden vast te leggen, en ondersteunt hoe mensen tegenwoordig leren.


LXP's zorgen ervoor dat iedereen van dezelfde leerervaring kan profiteren en zetten cursisten centraal in de ontwikkeling van hun vaardigheden. Medewerkers worden er meer bij betrokken en kunnen actief een gepersonaliseerd ontwikkelingsplan opzetten gebaseerd op hun doelen en de doelstellingen van hun organisatie.

Als u meer wilt weten over de AI-gestuurde Opportunity Marketplace van Cornerstone, klik hier.

Als u wilt weten hoe u op een creatieve manier de uitdagingen van morgen voor uw bedrijf kunt aangaan en ervoor zorgt dat mensen enthousiast over hun werk zijn, download dit e-book dat we samen met Dr. Edie Goldberg hebben geschreven; zij is een expert in de toekomst van werk en talentmanagement.

Related Resources

Want to keep learning? Explore our products, customer stories, and the latest industry insights.

Cornerstone AI

Datasheet

Cornerstone AI

Cornerstone’s artificial intelligence (AI) is purpose-built for talent processes to assist people in moments that matter. Cornerstone AI helps to streamline people operations, personalize talent experiences, enhance productivity, and improve strategic decision-making.

Schedule a personalized 1:1

Talk to a Cornerstone expert about how we can help with your organization’s unique people management needs.

© Cornerstone 2024
Legal