Blog Post

Wat is de Opportunity Marketplace niet?

Uw medewerkers willen liever groeien met u, dan zonder u.

Maar u moet ze wel mogelijkheden binnen het bedrijf bieden zodat ze zich kunnen ontwikkelen, anders gaan ze op zoek naar een andere werkgever waar dat wel kan. Daarom is het essentieel om een hulpmiddel voor ontwikkeling aan te bieden dat duidelijke paden voorwaarts aangeeft en een cultuur van groei en promotie van binnenuit stimuleert.

Daarom zijn we ook zo trots op de Opportunity Marketplace. Dit innovatieve platform kan uw organisatie helpen bij het overbruggen van de kloof tussen de ambities van uw medewerkers en de groei van de organisatie; het is een complete tool waarmee u uw teamleden persoonlijk en professioneel laat groeien.

En we weten dat er talloze producten op de markt beschikbaar zijn waarmee u de werkplek kunt optimaliseren, dus u wilt vast weten waarom de Opportunity Marketplace anders is dan andere talentmarktplaatsen en -tools.

Dus wat is deze baanbrekende tool vooral niet?

De Opportunity Marketplace is geen ATS

Een ATS (Applicant Tracking System) is een systeem voor het volgen van sollicitanten dat het wervingsproces stroomlijnt door vacatures te beheren, sollicitaties te verzamelen en de gegevens van kandidaten te volgen.

Met dit systeem zoekt u vooral naar externe kandidaten voor vacatures binnen uw organisatie. Het is een tool waarmee recruiters en talentprofessionals externe kandidaten vinden en aannemen voor vacatures binnen een bedrijf.

De Opportunity Marketplace is daarentegen een unieke en transformatieve aanpak voor werving, omdat deze is gericht op het invullen van vacatures met mensen binnen het bedrijf. Het is dus geen vervanging voor een ATS, maar een broodnodige aanvulling. Dit systeem vindt juist geen mensen van buiten, zoals meestal gebeurt bij vacatures, maar mensen binnen het bedrijf.

Er zijn meer verschillen tussen een ATS en de Opportunity Marketplace:

  • Toegang voor iedereen — In traditionele organisatiestructuren is het zicht op interne functies vaak beperkt, terwijl de Opportunity Marketplace er juist voor zorgt dat iedereen binnen de organisatie dezelfde toegang tot de beschikbare mogelijkheden heeft. Het neemt barrières weg die het voor medewerkers vaak lastig maken om andere carrièremogelijkheden te vinden.

  • Transparantie in vaardigheden — De Opportunity Marketplace gaat verder dan functietitels en -beschrijvingen. Deze marktplaats laat zien welke vaardigheden en kwalificaties voor elke functie nodig zijn, zodat medewerkers zelf kunnen beoordelen of ze klaar zijn voor nieuwe mogelijkheden en waar er voor hen ruimte is om te groeien en zich te ontwikkelen.

  • Naadloze integratie — De Opportunity Marketplace kan worden gecombineerd met bestaande ATS-systemen en overbrugt zo de kloof tussen talentacquisitie binnen en buiten de organisatie. Het zorgt ervoor dat organisaties moeiteloos vacatures onder de aandacht kunnen brengen bij interne en externe kandidaten, zodat ze optimaal inzichtelijk zijn en samenwerking wordt gemaximaliseerd.

In essentie sluit de Opportunity Marketplace aan op uw ATS en vult het aan in plaats van het te vervangen.Het biedt medewerkers een duidelijk traject voor hun ontwikkeling binnen de organisatie en het biedt u de mogelijkheid om het beste talent zowel binnen als buiten de organisatie voor open functies te krijgen.

De Opportunity Marketplace is geen 9-box

Het 9-box-model is een visuele weergave waarin de prestaties en het potentieel van medewerkers worden gerangschikt in een lage, middelhoge en hoge schaal. Het maakt opvolgingsplanning en talentontwikkeling gemakkelijker door personen te identificeren die het potentieel hebben om binnen een organisatie door te groeien.

De Opportunity Marketplace van Cornerstone gaat veel verder dan dit model en gebruikt een veel geavanceerdere aanpak bij het identificeren van kandidaten die zeer goed presteren en veel potentieel hebben.

De marktplaats kan dus worden gebruikt als een aanvullende tool die voortbouwt op de sterke punten van het 9-box-model. Deze biedt een breder perspectief op carrièremogelijkheden en ambities, en gaat veel verder dan alleen kijken naar het potentieel van een medewerker.

Hoe is de Opportunity Marketplace anders dan het 9-box-model?

  • Holistische aanpak — Het 9-box-model richt zich vooral op het beoordelen van de prestaties en het potentieel van medewerkers, maar de Opportunity Marketplace gaat veel verder door een totaaloverzicht van loopbaantrajecten, vaardigheden en mogelijkheden binnen de organisatie te geven.

  • Samenwerkingspotentieel — De Opportunity Marketplace kan naadloos met Cornerstone Performance worden gecombineerd en geeft waardevolle input voor opvolgingsplanning en initiatieven voor het ontwikkelen van talent. Deze marktplaats biedt managers en leiders uitgebreide informatie over de carrièredoelen van medewerkers, voor een verbeterde stroomlijning en meer samenwerking.

  • Focus op groei — De Opportunity Marketplace is geen vervanging van of oplossing voor de specifieke vereisten van het 9-box-model. Deze dynamische tool is juist een aanvulling op bestaande strategieën voor talentmanagement, die meer carrièremogelijkheden biedt en medewerkers de kans geeft om zelf hun professionele traject vorm te geven.

Met andere woorden, de Opportunity Marketplace is niet slechts een verbetering van het 9-box-model, maar een platform dat potentieel opnieuw definieert door een veelzijdige benadering van loopbaanontwikkeling te integreren.Het biedt medewerkers de kans om diverse mogelijkheden te verkennen, relevante leermiddelen te gebruiken en hun eigen groeitraject binnen de organisatie te bepalen.

Onze Opportunity Marketplace is geen losstaand product

Het is belangrijk om op te merken dat de Opportunity Marketplace geen losstaand product is, maar een integraal element van het uitgebreide talentmanagementplatform van Cornerstone: het Learning Experience Platform (hierna, LXP).

Het LXP is een centrale plek voor leer- en ontwikkelingsinitiatieven dat medewerkers een gepersonaliseerde en interessante leerervaring biedt. Daarnaast geeft dit platform de noodzakelijke infrastructuur om de functionaliteit en verbindingsmogelijkheden van de Opportunity Marketplace te ondersteunen.

De Opportunity Marketplace en het LXP zijn één gecombineerde oplossing voor zowel nieuwe als bestaande klanten van Cornerstone, maar ze kunnen ook in andere leermanagementsystemen en -platformen worden geïntegreerd.

Waarom is integratie van het LXP en de Opportunity Marketplace essentieel?

  • Gecombineerde ervaring — Integratie van de Opportunity Marketplace en het LXP levert een naadloze gebruikerservaring op voor uw medewerkers om carrièremogelijkheden te verkennen, relevante leercontent te gebruiken en tussen activiteiten om in hun carrière te groeien en het ontwikkelen van vaardigheden te wisselen.

  • Uitgebreide mogelijkheden voor talentontwikkeling — Organisaties kunnen hun medewerkers een volledig ecosysteem voor talentontwikkeling bieden. Een combinatie van de Opportunity Marketplace en het LXP biedt medewerkers de mogelijkheid om loopbaantrajecten te identificeren en de noodzakelijke leermiddelen te gebruiken om vaardigheidstekorten te overbruggen en zich voor te bereiden op toekomstige mogelijkheden.

  • Verbeterde gegevens — Integratie van de Opportunity Marketplace en het LXP biedt organisaties waardevolle inzichten. Het stelt HR- en talentprofessionals in staat om de impact van initiatieven voor leren en carrièreontwikkeling voor de persoonlijke groei van medewerkers en de groei van de organisatie te analyseren, zodat ze geïnformeerde beslissingen nemen en hun talentstrategieën worden geoptimaliseerd.

De Opportunity Marketplace en het LXP zijn nauw verbonden, omdat ze een gecombineerde oplossing bieden waarmee organisaties een samenhangend ecosysteem voor talentontwikkeling kunnen opbouwen. De naadloze integratie van de twee platformen zorgt ervoor dat medewerkers toegang hebben tot carrièremogelijkheden en biedt tegelijkertijd een betrouwbare leerinfrastructuur waarin ze hun vaardigheden en mogelijkheden kunnen ontwikkelen.

Opportunity Marketplace is totaal anders dan andere talentmarktplaatsen

Zoals u ondertussen hebt gemerkt, onderscheidt de Opportunity Marketplace van Cornerstone zich omdat het een unieke totaaloplossing is die talentontwikkeling, leermogelijkheden en talentmobiliteit op één platform samenbrengt. Het is een aanvulling op externe werving door interne groei te koesteren, is een betrouwbaardere manier om de ontwikkeling van medewerkers te beoordelen en kan eenvoudig in elk LXP worden geïntegreerd.

Maar misschien wel het allerbelangrijkste: het geeft resultaten.

De Opportunity Marketplace geeft inzicht in mogelijke loopbaantrajecten, bevordert personeelsbehoud, biedt mobiliteitskansen en maakt een organisatie flexibeler. Medewerkers hebben zelf de controle over hun professionele ontwikkeling en vinden zelf hun weg naar toekomstige groei binnen uw organisatie.

En wanneer u uw medewerkers laat zien wat de volgende stappen zijn, brengt u uw organisatie naar het volgende niveau.

Bent u klaar voor de volgende stap? Meer informatie over de Opportunity Marketplace vindt u hier!

Related Resources

Want to keep learning? Explore our products, customer stories, and the latest industry insights.

Cornerstone Opportunity Marketplace

Video

Cornerstone Opportunity Marketplace

Cornerstone Opportunity Marketplace provides inclusive access to internal opportunities like projects, gigs, connections to mentors, and new roles – at scale through the power of AI. Employees will have the visibility, connections, and experiences they need to get the career they want – with the learning that will get them there. Also, with visibility to workforce insights, organizations can look ahead to make use of people’s skills now while looking ahead to develop their potential. Opportunity Marketplace provides a seamless, holistic development experience to engage and retain employees, and drive workforce agility.

Schedule a personalized 1:1

Talk to a Cornerstone expert about how we can help with your organization’s unique people management needs.

© Cornerstone 2024
Legal