Blog Post

Cornerstone Opportunity Marketplace: Een revolutie in leren en ontwikkelen in de digitale tijd

Cornerstone Editors

Medewerkers nemen graag de controle over hun loopbaan met nieuwe ervaringen. Volgens ons onderzoek talentmobiliteit 2023 willen medewerkers vooral nieuwe vaardigheden leren door middel van ervaring.

In een economie waar steeds meer op projectbasis wordt gewerkt, wendt een deel van uw medewerkers zich nu al tot externe markten, zoals Fiverr of Upwork, om hun vaardigheden te verfijnen en deze ervaringen op te doen. Een accountant houdt zich bijvoorbeeld bezig met grafisch ontwerp of een marketingmanager blijkt goed te zijn in coderen.

Veel talentmanagers weten dat deze enthousiaste medewerkers op nieuwe manieren willen groeien, maar om dat mogelijk te maken voor hun mensen hebben ze meer tools en infrastructuur nodig. Managers hebben behoefte aan een strategische aanpak voor leren en ontwikkelen die interne talentmobiliteit op schaal ondersteunt en medewerkers zelf laat bepalen waar ze naartoe willen in hun carrière.

Met Cornerstone Opportunity Marketplace kunnen talentmanagers interne mobiliteit stimuleren door groei- en ontwikkelingservaringen voor alle medewerkers te bieden en ze aan projecten, leertrajecten, mentoren en open vacatures te koppelen, zodat ze nieuwe manieren ontdekken om hun bijdrage te leveren en erbij te horen. Ontdek hoe dit revolutionaire product talentmanagers kan helpen om meer betrokkenheid bij hun medewerkers te creëren en verloop af te remmen door de wendbaarheid van hun personeel te vergroten, vaardigheidskloven te dichten en mensen de mogelijkheid te bieden om nieuwe manieren te vinden om bij te dragen en hun carrière verder te helpen.

Talentmarktplaats vs. kansenmarktplaats

De begrippen 'talentmarktplaats' en 'kansenmarktplaats' worden vaak door elkaar gebruikt, maar ze onderscheiden zich door hun aanpak. Een 'talentmarktplaats' was voorheen dé oplossing om medewerkers en open vacatures aan elkaar te koppelen, maar het is niet altijd de meest doeltreffende tool om interne mobiliteit en loopbaanontwikkeling te stimuleren.

  • Een 'talentmarktplaats' is meer bedoeld om mensen de keuze te bieden om voor projecten te kiezen waarbij ze hun huidige vaardigheden kunnen toepassen
  • Een 'kansenmarktplaats' is vooral gericht op het koppelen van mensen aan mogelijkheden voor interne mobiliteit en groeidoelen voor het individu

Een 'talentmarktplaats' is een soort treinstation waar HR-professionals en -leiders de routes en schema's voor grote groepen medewerkers bepalen. Een 'kansenmarktplaats' is meer een persoonlijk navigatiesysteem, waarmee medewerkers hun eigen weg kunnen kiezen en verschillende carrièretrajecten binnen de organisatie kunnen verkennen. Beide zijn waardevolle tools, maar alleen een 'kansenmarktplaats' stimuleert een medewerker om zelf op ontdekkingstocht te gaan en biedt individuen de mogelijkheid om hun eigen traject te bepalen.

Als we medewerkers transformatieve totale leermogelijkheden bieden waarmee ze nieuwe carrièretrajecten binnen de organisatie kunnen verkennen, kan een 'kansenmarktplaats' organisaties helpen om toptalent vast te houden en een cultuur van continu leren op te zetten.

De toekomst van talentmobiliteit: wat is Cornerstone Opportunity Marketplace?

Cornerstone Opportunity Marketplace maakt gebruik van AI om gegevens over talent en vaardigheden uit meerdere talentoplossingen bij elkaar te brengen, zodat organisaties zich op schaal kunnen ontwikkelen en mobiliseren, terwijl ze meer betrokkenheid bij medewerkers creëren en medewerkers bij de organisatie willen blijven werken. Opportunity Marketplace heeft de volgende voordelen voor HR-managers:

  • Meer inzicht in de vaardigheden van het personeel, zodat organisaties medewerkers snel kunnen bijscholen en hen gemakkelijker aan mogelijkheden kunnen koppelen
  • Een hogere productiviteit door snel de juiste mensen met de juiste vaardigheden voor bedrijfskritieke initiatieven te identificeren
  • Lagere wervingskosten door aanwezig talent te koppelen aan mogelijkheden voor interne mobiliteit van open vacatures of projecten, en dus niet extern naar talent te zoeken

Deze krachtige combinatie zorgt ervoor dat uw organisatie zich vanuit één centraal punt snel kan aanpassen aan de uiteenlopende behoeften van de medewerkers.

Compleet ecosysteem voor leren

U krijgt een volledig verbonden ecosysteem via het EdCast by Cornerstone Learning Experience Platform (LXP). Met deze naadloze integratie kan uw organisatie transformatieve ervaringen van continu leren voor uw medewerkers bieden en hen ondersteunen bij individuele groei en het verloop van hun carrière.

Uniforme gebruikerservaring

Als integrale uitbreiding van het EdCast by Cornerstone LXP kan Opportunity Marketplace ervoor zorgen dat uw mensen een naadloze, complete ervaring ondergaan, die hen niet alleen toegang tot leermaterialen biedt, maar ook inzicht geeft in mogelijke verdere stappen in hun carrière. U hebt geen andere LXP's meer nodig voor aanbevelingen op het gebied van content en leren. Het is speciaal aangepast aan elke gebruiker, met suggesties voor stappen in hun carrière die precies bij hun unieke vaardigheden en ambities passen.


AI-gedreven talentgegevens

Since Opportunity Marketplace is built on Cornerstone’s Talent Experience, zodat geavanceerde AI-technologie gegevens over mensen, vaardigheden en functies binnen de organisatie verzamelt en onderzoekt; deze gegevens kunnen worden gebruikt om tekorten in vaardigheden te bepalen en vaardigheden aan prestaties te koppelen. Zo hebben HR-managers beter in beeld welk talent al binnen de organisatie bestaat, kunnen ze vraag en aanbod op elkaar afstemmen en kunnen ze het beheer van leercontent verbeteren. Bovendien biedt de technologie gepersonaliseerde carrièreopties. Het stelt groeitrajecten voor uw mensen voor, inclusief nieuwe leercontent, mogelijke mentoren binnen de organisatie en manieren om laterale en opwaartse mogelijkheden te verkennen.


Een nieuwe strategie voor het juiste talent

Talentwervingsteams weten hoe lastig en tijdrovend het kan zijn om buiten de organisatie naar talent te zoeken. En de recente vacaturestops in veel sectoren kunnen de groei van het personeelsbestand belemmeren.

Als bedrijven niet buiten de organisatie naar talent willen zoeken, kunnen ze voor Cornerstone Opportunity Marketplace kiezen voor het creëren van diverse groeimogelijkheden, terwijl ze tegelijkertijd het vinden van intern talent kunnen stroomlijnen door het volgende:

  • Duidelijk inzicht in de vaardigheden van hun personeelsbestand – Opportunity Marketplace is een totaal andere manier voor afdelingen om naar de sterke punten van hun talenten, tekorten, bijscholing en plaatsing te kijken door wat ze voorheen handmatig deden te automatiseren. De ware magie van Opportunity Marketplace zit hem in de AI-gedreven aanbevelingen, die het proces van het achterhalen en volgen van de vaardigheden en expertise van uw mensen stroomlijnen. De marktplaats helpt uw organisatie zo om snel medewerkers aan open vacatures en projecten te koppelen op basis van hun talent, vaardigheden en ervaringen, zodat u de juiste mensen op de juiste plek krijgt en de productiviteit maximaliseert.
  • Dezelfde mogelijkheden binnen de organisatie voor iedereen – Als alle medewerkers dezelfde toegang tot interne mogelijkheden en projecten krijgen dankzij Opportunity Marketplace, dan kan iedereen groeien en zich ontwikkelen binnen de organisatie. Zo creëert u meer betrokkenheid bij uw medewerkers en beperkt u het verloop binnen het bedrijf door een duidelijk traject voor verdere stappen in hun carrière te bieden.
  • Lagere kosten voor werving en onboarding – Als talent binnen de organisatie wordt gevonden, hoeft uw organisatie minder te vertrouwen op dure processen voor externe werving en onboarding. Dit zorgt voor een naadlozere transitie voor het talent, omdat het al bekend is met de bedrijfscultuur en -processen.
  • Verbeterde planning van het personeel – Als u duidelijk begrijpt welk talent u binnen het bedrijf heeft, kan uw organisatie zich beter op de toekomstige behoeften van uw mensen voorbereiden en snel reageren op een veranderende dynamiek binnen de organisatie. Zo kunt u ervoor zorgen dat de juiste mensen op het juiste moment in de juiste functies werken, waardoor de productiviteit en de resultaten toenemen.
Langetermijnvoordelen van talentmobiliteit

Als medewerkers de mogelijkheid hebben om binnen de organisatie te groeien, laten ze vaak meer betrokkenheid zien. Bovendien kunnen organisaties op een slimmere manier beslissingen nemen, omdat de gegevens van alle medewerkers zijn verbonden. U kunt zich dan richten op het leren en ontwikkelen van uw mensen, zodat zij beter zijn voorbereid op toekomstige mogelijkheden en u meer intern talent tot uw beschikking hebt, want 80% van alle werknemers geeft de voorkeur aan technologie waar ze zelf mee aan de slag kunnen om carrièremogelijkheden te verkennen. Dankzij Opportunity Marketplace kan uw organisatie de kracht van op leren gerichte tools in combinatie met AI gebruiken om al uw mensen mogelijkheden voor zelfgestuurde groei in vaardigheden en carrière te bieden.

Organisaties waar talentmobiliteit prioriteit heeft, hebben een groter marktaandeel en minder verloop onder hun mensen. Dat laat het belang zien van leren en ontwikkelen bij het ondersteunen van talentmobiliteit en het groeien van uw organisatie.

Wanneer u vaardigheden en gegevens van uw HR-toepassingen uit leren, werving van talent en prestatiemanagement met Cornerstone Opportunity Marketplace combineert, kunt u vaardigheden koppelen aan leercontent, functies en projecten die in een flexibele architectuur in uw bestaande taxonomie van vaardigheden kunnen worden geïntegreerd.


Duidelijk doel voor ogen

Wanneer u investeert in de werving van talent, interne mobiliteit en kansenmarktplaatsen, kan uw organisatie medewerkers klaarstomen voor de toekomst, en zijn ze beter voorbereid op onverwachte situaties en kunnen ze nieuwe trajecten naar succes benutten. Organisaties met een groter aandeel managers en leiders die de groei van medewerkers voorop zetten, zien vaak hogere inkomsten, minder verloop van medewerkers en meer betrokkenheid. Met Cornerstone Opportunity Marketplace kan uw organisatie uw mensen ondersteunen zodat ze zelf de controle over hun carrièreontwikkeling nemen en een duidelijk doel voor ogen hebben.

Maximaliseer het potentieel van uw talent en vergroot de wendbaarheid met Cornerstone Opportunity Marketplace. Leer hoe u uw strategie voor talentmanagement nu kunt transformeren.

Related Resources

Want to keep learning? Explore our products, customer stories, and the latest industry insights.

Transforming organizational culture for a brighter future

Blog Post

Transforming organizational culture for a brighter future

Managers — here’s a familiar situation: a superstar performer on your team is eager to take on new projects and explore aspects of the business on a new team. Seeing their enthusiasm for growth is fantastic, but it can lead to them expressing interest in switching teams or roles. Of course, we want to see our team members flourish, but at the same time, we're concerned about the potential impact of losing these valuable contributors from our team. I'm here to tell you not to dwell on this dilemma too much — because the data and wisdom suggest it's not in your team's or the organization's best interest.

Schedule a personalized 1:1

Talk to a Cornerstone expert about how we can help with your organization’s unique people management needs.

© Cornerstone 2024
Legal