Historia de cliente

Het stroomlijnen van een internationale industriële groep met een flexibele en ondernemende leerstrategie

"Tessenderlo Group is een gediversifieerd bedrijf dat een internationale visie heeft en toch trouw blijft aan lokale behoeften. De flexibele en persoonlijke oplossingen van Cornerstone voldoen perfect aan onze eisen. De eenvoudige integratie bood veel functionaliteiten en flexibiliteit in onze organisatie. Daarbij is ook de administratieve last verlicht dankzij een gevoelsmatig en gebruiksvriendelijk systeem. Samen met Cornerstone kan onze strategische visie en leerfunctionaliteit worden versneld met het faciliteren van community, waardoor natuurlijke doorgroeimogelijkheden worden gecreëerd."

Toon Patyn, HR Services Manager, Tessenderlo Group

Zakelijke impact
Tessenderlo Group is een industriële operationele groep die behoefte heeft aan een gecentraliseerde, gestroomlijnde en persoonlijke HR-software welke aansluit bij de algemene strategische visie en bij individuele lokale behoeften.

Tessenderlo Group richt zich op landbouw, bio reststoffen, energie en het leveren van oplossingen voor efficiënt gebruik en hergebruik van natuurlijke grondstoffen. Het bedrijf is gegroeid en geëvolueerd van een chemiebedrijf tot een gediversifieerde industriële groep en hecht veel waarde aan duurzame ontwikkeling met innovatieve producten.

Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in België, Brussel. Met 25 kantoren in verschillende landen over de hele wereld is het bedrijf commercieel actief in acht verschillende business units. Tessenderlo Group had een gecombineerd, persoonlijk en toegankelijk HR-systeem nodig dat aan de vereisten en verantwoordelijkheden van hun organisatie voldeed.

De belangrijkste doelstelling en visie voor Tessenderlo Group was het beter functioneren van medewerkers door vrijheid en flexibiliteit te geven aan lokale teams. Tegelijkertijd wil Tessenderlo Group het maximale uit een gemeenschappelijk proces halen, om samen te werken en de efficiëntie te maximaliseren. Tessenderlo Group streefde ernaar haar leerstrategie te verbeteren en verder te investeren in de ontwikkeling van haar medewerkers, zodat ze konden aansluiten bij de verschillende standpunten van hun wereldwijde community.

Waarom Cornerstone
Cornerstone biedt Tessenderlo Group de mogelijkheid om over een efficiënt, toegankelijk en gecentraliseerd systeem te beschikken dat tegelijkertijd is afgestemd op de lokale behoeften van de verschillende operationele teams. Het bedrijf streeft naar een ondernemersgeest in alle aspecten van hun organisatie, die overeenkomt met de software van Cornerstone die innovatie en ontwikkeling bevorderen.

Leren en talentontwikkeling zijn een essentieel aandachtspunt bij Tessenderlo Group en om de verschillende business units te bestrijken, had het bedrijf een leverancier nodig die de juiste processen kon organiseren en implementeren om potentiële leeruitdagingen te overwinnen.
Zij geloven in de implementatie van een leerstrategie die informeel leren en leren op de werkplek omvat als een belangrijke pijler in hun strategische visie.

Dankzij Cornerstone kan Tessenderlo Group zich aanpassen aan de verschillende leermogelijkheden en -behoeften, die voorheen sterk afweken in de verschillende teams. Deze flexibiliteit is even geschikt voor wie al verder is in zijn leerproces, als voor wie pas begint. Tessenderlo Group is van plan om meer harmonie te brengen in de talentprocessen en nog meer samen te werken in teams om de efficiëntie te maximaliseren en zo een self-service leerstrategie voor hun organisatie te creëren.

De resultaten

Bevordering van een innovatieve leercultuur: Cornerstone ondersteunt en verzorgt online leercursussen rond verschillende compliance-onderwerpen, die nu alle werknemers via één enkele tool bereiken. Werknemers kunnen meer van hun potentie verwezenlijken naarmate ze hun loopbaanontwikkeling versnellen en toegang krijgen tot meer inspirerende en motiverende leer content.

Wereldwijde gemeenschap faciliteren: Door basisregels te hanteren voor een wereldwijde opzet, maar ruimte te laten voor regionale afwijkingen, hebben de oplossingen van Cornerstone de transparantie, efficiëntie en verbinding binnen Tessenderlo Group verbeterd. Managers binnen het HR-domein kunnen ervaringen uitwisselen, hun integratie aanpassen afhankelijk van verschillende factoren en het toewijzen van cursussen die aan hun specifieke lokale eisen voldoen. Tessenderlo Group heeft Cornerstone alleen al in het eerste jaar in 16 landen geïmplementeerd.

Gemakkelijk te gebruiken en aanpasbare oplossingen: Medewerkers kunnen Cornerstone gebruiken zonder langdurige of verwarrende training, omdat de technologie persoonlijk is en gemakkelijk kan worden aangepast. De integratie is tot nu toe snel verlopen, omdat verschillende teams Cornerstone organisch kunnen adopteren en de middelen kunnen gebruiken voor hun eigen behoeften en eisen, waarbij ze de ondersteuning en training voor het opschalen van HR vanuit andere delen van de organisatie kunnen omarmen. Op die manier kunnen alle bedrijfsonderdelen hun eigen look & feel behouden, maar wel profiteren van een gemeenschappelijke template.

Strategisch, versneld vooruit plannen: Met het oog op de toekomst kan Tessenderlo Group nu sneller en flexibeler inspelen op de veranderingen op de arbeidsmarkt en in het persoonlijke leven van de medewerkers en met opleidingsaanpassingen reageren. In 2021, het eerste jaar van de lancering, zijn meer dan 12.500 cursussen geregistreerd die via Cornerstone zijn afgerond, wat overeenkomt met meer dan 15.000 opleidingsuren.

Ondernemingsgeest en -cultuur: Tessenderlo Group innoveert en verkent voortdurend nieuwe producten en technologieën in haar organisatie met meer dan 4.800 werknemers en wordt consequent beschouwd als een leider in de meeste van haar markten waarin ze actief is. Met Cornerstone kan het bedrijf een leercultuur stimuleren en de organisatie naar een hoger niveau tillen, om zo de identiteit en zichtbaarheid in een overvolle sector te verzekeren.

Recursos relacionados

¿Desea seguir formándose? Explore nuestros productos, las historias de nuestros clientes y las últimas novedades del sector.

Las habilidades como moneda de cambio en la gestión del capital humano

Publicación de blog

Las habilidades como moneda de cambio en la gestión del capital humano

Mientras nos enfrentamos a las complejidades e incertidumbres del siglo XXI, las organizaciones están abriendo los ojos ante una profunda realidad: el éxito duradero no se alcanza únicamente adquiriendo el mejor talento, sino alimentando y desarrollando las habilidades únicas que ya posee su personal. Adéntrese en la era de la ontología de habilidades — un cambio de paradigma que redefine la forma en que percibimos el capital humano e invertimos en el personal.

Concierte una reunión individual personalizada

Hable con un experto de Cornerstone sobre cómo podemos ayudarle a satisfacer las necesidades de gestión de personal particulares de su organización.

© Cornerstone 2024
Aviso legal