Customer Story

Een geïntegreerd HR-platform benutten om een robuust leer-ecosysteem op te bouwen

Nonprofit page hero

6,000

Werknemers

Sustainability

Sector

2018

Klant sinds

Sinds de samenwerking met Cornerstone is leren bij Royal HaskoningDHV doelgerichter, inclusiever, impactvoller en toegankelijker geworden. De leerstof sluit nu aan bij hun organisatiestrategie en voorziet op innovatieve, gepersonaliseerde en boeiende wijze in de leerbehoeften van hun medewerkers.

Een succesvolle leercultuur creëren

Royal HaskoningDHV (RHDHV) is een onafhankelijk advies- en ingenieursbureau dat 140 jaar technische expertise integreert met digitale technologieën en softwareoplossingen. De missie van RHDHV is ‘enhancing society together’: duurzame oplossingen ontwikkelen voor lokale en mondiale vraagstukken in de gebouwde omgeving. RHDHV heeft een personeelsbestand van ongeveer 6000 medewerkers verspreid over 25 landen.

In 2019 begon RHDHV aan een transformatie in het leren. De Men voelde de noodzaak om de prioriteiten op het gebied van bij- en omscholing in de bedrijfsdoelstellingen te verankeren en tegelijkertijd gepersonaliseerde, inclusieve, zelfgestuurde en digitale leermogelijkheden aan te bieden.

Royal HaskoningDHV wilde ook de kracht van technologie benutten om de ambities voor de transformatie in het leren te verwezenlijken. Met Cornerstone vonden ze hun ideale gecentraliseerde leer-ecosysteem, met een duidelijk overzicht van wat er beschikbaar is en hoe je je inschrijft. Ze vonden ook een leersysteem dat zinvolle analyses levert, een inspirerende on-demand catalogus biedt en uiteindelijk de leerervaring en betrokkenheid verbetert.

Waarom Cornerstone?

RHDHV wilde een technologische oplossing introduceren voor de aanpak van de snel veranderende behoeften aan vaardigheden in de organisatie. De organisatie zocht een oplossing die aan de complexe onderdelen van de leerstrategie kon voldoen. Onderdeel van die strategie waren het aanbieden van geavanceerde leeracademies, het versterken van sociaal leren, het stimuleren van leren vanuit nieuwsgierigheid en het centraal stellen van de leerervaring in het gehele leer-ecosysteem.

Na de implementatie van Cornerstone centraliseerde RHDHV alle leermiddelen en alle leervormen (face to face, virtueel, e-learning, video’s etc.) onder één dak, waardoor de structuur en bundeling van het gehele leeraanbod werd bevorderd. Dit verbeterde de schaalbaarheid en inclusie, omdat alle medewerkers nu gelijke en relevante leermogelijkheden hadden, ongeacht de locatie.

Bovendien wilde RHDHV de routineactiviteiten en administratieve taken stroomlijnen en het L&D-team meer mogelijkheden bieden om effectief te zijn. Dit werd mogelijk gemaakt met verschillende workflows die in het leermanagementsysteem worden aangeboden, bijvoorbeeld registraties verwerken, interesselijsten, cursussen toewijzen, manageracties, e-mailtriggers en rapportage.

En tot slot was het een integraal onderdeel van de strategie dat medewerkers tijdens het leren gemotiveerd moesten blijven en positieve ervaringen moesten hebben. Uit het oogpunt van innovatie en om een voor RHDHV optimale gedifferentieerde leerervaring te leveren, bood Cornerstone onder meer playlists, banners, op AI gebaseerde aanbevelingen, leerplannen, leervormen, evaluatieformulieren en evenementenkalenders.

Resultaten

Medewerkers namen de verantwoordelijkheid voor hun leerproces

Met Cornerstone bouwde RHDHV een robuuste on-demand catalogus met meer dan 8000 e-learnings om altijd en overal in de leerbehoeften te voorzien. Dit moedigt medewerkers aan om hun individuele ontwikkelingsplannen op te stellen, waardoor een zelfsturende leercultuur wordt gestimuleerd. Het totale aantal uren dat door medewerkers in leren werd geïnvesteerd, steeg tussen 2019 en 2021 met 140%.

Lancering van de Leerweek

Om een leercultuur te bevorderen, lanceerde RHDHV de Leerweek – door medewerkers, voor medewerkers. Dit evenement van een week belicht de deskundigheid op het gebied van uiteenlopende terreinen in het hele bedrijf. Sinds de lancering is het aantal inschrijvingen voor de Leerweek gestaag gestegen – van 1282 in 2021 tot 1800 in 2022.

Meer medewerkersbetrokkenheid

RHDHV voerde een betrokkenheidsonderzoek onder de medewerkers uit waaruit blijkt dat 75% van de medewerkers tevreden is over de leer- en ontwikkelingsmogelijkheden. Dat is 11 procentpunten meer dan de norm voor sterk presterende organisaties en een geweldige prestatie ten opzichte van benchmarks voor de sector.

Verhelderende leeranalyses

RHDHV gebruikt de analysetools van Cornerstone om de deelname aan trainingen af te zetten tegen de KPI’s en voor hun data-driven besluitvorming. Van 2019 tot 2021 is de deelname aan trainingen, gemeten aan het totale aantal voltooide cursussen, met ongeveer 350% gegroeid. Dat is een gigantische toename.

Verbeterde schaalbaarheid en inclusiviteit

Door het leeraanbod te centraliseren en open te stellen voor collega’s in Azië, Zuid-Afrika en Australië, kon RHDHV schaalbare en gelijke leermogelijkheden voor iedereen bieden.

Lancering van de Leeracademies

RHDHV lanceerde vier academies – Digital, Commercial, People en Project Management – met een voor iedere academie op maat gemaakt leertraject. De deelname aan de academies groeide exponentieel. Zo groeide tussen 2019 en 2021 het aantal voltooide trainingen voor programma’s die zijn ontwikkeld voor de academie Digital met 380% en voor de academie People met 7500%.

Related Resources

Want to keep learning? Explore our products, customer stories, and the latest industry insights.

The Forrester Wave™: Learning Management Systems And Experience Platforms, Q1 2024

Research

The Forrester Wave™: Learning Management Systems And Experience Platforms, Q1 2024

The Forrester Wave™: Learning Management Systems And Experience Platforms, Q1 2024 is designed to help corporate learning buyers identify top-performing vendors based on current offering, strategy, and market presence.

Schedule a personalized 1:1

Talk to a Cornerstone expert about how we can help with your organization’s unique people management needs.

© Cornerstone 2024
Legal