お客様事例

Amplifon focust op talent met training die employee engagement bevordert

Nonprofit page hero

16.000

Employees

小売

Industry

2020

Customer Since

Een geschiedenis van uitmuntendheid in hoortoestellen

Amplifon is in 1950 in Italië opgericht en is de wereldwijde marktleider in de hoorzorg. Met voortdurend onderzoek op het gebied van gehoorprotheses en diepgaande studies op het gebied van audiologie, otolaryngologie en foniatrie ondersteunt Amplifon zijn klanten bij het kiezen van de beste hoortoestellen. Het bedrijf zorgt voor het hele proces, van distributie tot aanpassing en de service na verkoop, waarbij het onderhouden van goede klantrelaties de echte toegevoegde waarde van de Amplifon Groep is.

De Amplifon Groep beschikt in Italië over een netwerk van meer dan 600 hoorcentra en meer dan 3.000 servicepunten. Wereldwijd exploiteert Amplifon 9.200 verkooppunten in 25 landen en heeft de groep rond de 18.600 medewerkers en contractanten in dienst.

Investeren in werknemers

Amplifon stelt zich onder meer tot doel om klanten een innovatieve ervaring te bieden, groei in de belangrijkste markten over de hele wereld te stimuleren en een steeds efficiënter bedrijf te ontwikkelen, waar het talent van werknemers het verschil maakt.

Om het laatste onderdeel van deze missie te vervullen en de basis te leggen waarop de toekomst van de onderneming zal rusten, heeft de Groep een vijfjarenstrategie (2020-2025) voor training en ontwikkeling opgesteld. Het geïntegreerde L&D-plan dat Amplifon heeft uitgestippeld, berust op vier pijlers:

  1. Amplifon Awareness, om bewustwording te creëren ten aanzien van de bedrijfsstrategie voor alle verschillende organisatieonderdelen en hoe iedereen bijdraagt aan het succes van de Groep. Dit zorgt ervoor dat alle medewerkers alle elementen tot hun beschikking hebben om beslissingen te nemen en iedere dag het verschil te maken.
  2. Digital Empowerment, voor continue diepgaandere digitalisering van werkomgevingen, waardoor de focus weer op werknemers komt te liggen. In de ogen van Amplifon helpt technologie bij het automatiseren van herhalende taken. Werknemers ontvangen door technologie de tools die ze nodig hebben om hun eigen intuïtie, vindingrijkheid en denkprocessen optimaal te benutten.
  3. Amplifon Connect, dat mentorschap, coaching en programma’s voor verandermanagement omvat. Het uiteindelijke doel is groepen af te breken en verbindingen en contacten te bevorderen tussen alle verschillende niveaus in de Groep.
  4. Amplifon Lead, met specifieke leiderschaps- en managementcursussen die als doel hebben “People Managers” en “People Leaders” voor te bereiden op hun belangrijke ondersteunende rol om werknemers te laten groeien en een voorbeeld voor de Groep te worden.

Amplifon heeft met deze vier pijlers voor ogen een trainingsprogramma opgezet met de volgende kenmerken:

  • Dezelfde opleidingsmogelijkheden voor alle werknemers, ongeacht locatie of specifieke taak – omdat Amplifon vindt dat kennis onbegrensd moet zijn
  • Trainingen die overal, op elk tijdstip en vanaf elk apparaat toegankelijk zijn, zodat medewerkers de volledige vrijheid hebben om in hun individuele behoeften te voorzien
  • De mogelijkheid om technische en overdraagbare vaardigheden te ontwikkelen, zoals creativiteit, verbeeldingskracht, projectmanagementvaardigheden en ethiek
  • Boeiende en stimulerende content, dankzij gamificatie
  • Prioritering van trainingsmateriaal met behulp van algoritmen die rekening houden met de behoeften, voorkeuren en interesses van medewerkers

“Bij Amplifon geloven we dat werknemers de sleutel van ons succes zijn. Dankzij ons talent helpen we slechthorenden om alle opwinding van geluid opnieuw te ontdekken”, vertelt Laura Timm, de Global Talent & Learning Specialist van Amplifon. “We zijn ervan overtuigd dat we in voortdurende professionele groei moeten investeren en talent moeten ondersteunen en erkennen. Alleen dan kunnen onze medewerkers eventuele beperkingen overwinnen en een bloeiende en bevredigende carrière opbouwen. Amplifon heeft er altijd op vertrouwd dat werknemers iedere uitdaging aankunnen en iedere dag het verschil kunnen maken als ze de ambitie hebben om te leren, te groeien en snel en wendbaar te innoveren.”

Trainingen op maat voor personeel dat klaar is voor de toekomst

De pandemie heeft bedrijven als Amplifon ertoe gedwongen hun prioriteiten te herzien en heeft de ogen opnieuw geopend voor het belang van training en ontwikkeling. De grote veranderingen die de arbeidsmarkt in de afgelopen twee jaar heeft doorgemaakt, hebben het bedrijf ertoe aangezet om nu al te investeren in de ontwikkeling van de belangrijkste vaardigheden voor de toekomst.

Amplifon heeft daarom besloten zijn medewerkers sterk gepersonaliseerde trainingen aan te bieden, met veel nadruk op talent en vaardigheden. Het bedrijf geeft daarbij de voorkeur aan het bieden van een “complete ervaring”, vertrouwend op één gemeenschappelijk platform dat toegankelijk is voor alle medewerkers over de hele wereld. Dit platform maakt deel uit van de werkdag, maar kan de medewerkers ook stimuleren om hun autonomie te vergroten met behulp van aangepast trainingsmateriaal.

Met dat doel voor ogen heeft Amplifon in mei 2021 het leerplatform van Cornerstone geïmplementeerd. Cornerstone levert adaptieve oplossingen voor HRM en hun trainingsmateriaal is gelijktijdig beschikbaar gesteld aan alle Amplifon-medewerkers wereldwijd. Dankzij het hoge niveau van personalisering en gebruiksgemak wordt het platform nu gebruikt om de vier pijlers van de L&D-strategie van de Groep te versterken, met name om functiegerelateerde en functieoverschrijdende vaardigheden te ontwikkelen. Amplifon kan nu eindelijk op maat gemaakte content aanbieden – content die niet alleen is afgestemd op de vaardigheden die op dit moment voor een functie zijn vereist, maar ook op de vaardigheden die in de komende jaren moeten worden verworven om concurrerend te blijven en de loopbaan van medewerkers te bevorderen. Met betrekking tot functieoverschrijdende vaardigheden – en gegeven de snelheid waarmee alle functies tegenwoordig veranderen – heeft Amplifon ervoor gekozen om specifieke trajecten aan te bieden die dieper ingaan op de thema’s gegevensanalyse, verandermanagement en projectmanagement. Het doel is om leren als onderdeel van het werk te omarmen en te verwezenlijken.

Training als hulpmiddel om ongelijkheid te overwinnen

De grootste prestatie tot nu toe is de aanzienlijke stijging van het aantal uren dat de medewerkers aan training besteden. Tot nu toe heeft iedere medewerker gemiddeld 24 uur training per jaar gevolgd.

Dankzij een combinatie van strategie en technologie is belangrijke vooruitgang geboekt door training en ontwikkeling overal en op elk tijdstip beschikbaar te stellen en samenwerkend leren en employee engagement te bevorderen. Amplifon is van mening dat opleiding gelijke kansen voor iedereen bevordert, ongeacht persoonlijke achtergrond, geslacht, leeftijd of plaats van herkomst. Kennis moet worden gedeeld om te overleven.

関連資料

製品やお客様事例、最新の業界のインサイトなどをご紹介しています。

AIを活用して組織全体のスキルを高めるには

ブログ投稿

AIを活用して組織全体のスキルを高めるには

AIの登場とともにスキルインテリジェンスへの関心が高まる中、人事担当者はタレントマネジメントに革命を起こし、従業員の潜在能力を最大限に引き出すための強力なツールを自由に使えるようになりました。不確かな見通しや当て推量に別れを告げる時が来たのです。AIを活用して最適な求職者を採用したり、適切な学習コンテンツを推奨したり、理想的なキャリアパスを提案したりすることで、人財の成長を促し、組織を進化/成長させることができます。AIがどのようにして組織が持つスキルを特定して高め、評価する方法の改善に役立つのかを見ていきましょう。

お気軽にお問合わせください

人財管理に関して、ご要望、お困りごとについて、コーナーストーンにご相談ください。

© Cornerstone 2024
法的事項