Blog Post

Så transformerade Electrolux sitt lärande under pandemi-året 2020

Cornerstone Editors

Pandemin har verkligen ställt till det för HR-avdelningarna, inte minst vad gäller utbildning och kompetensutveckling som blivit svårt att genomföra fysiskt. Många har ökat sitt digitala lärande och en del företag har till och med sett restriktionerna som ett utmärkt tillfälle att helt se över sin kompetensutveckling. Ett smart drag eftersom det hjälper medarbetare att inte bara hantera pandemin, utan även bli bättre på att hantera framtidens utmaningar och möjligheter.

Analysföretaget Fosway genomförde i juni 2020 en undersökning som tittade på hur pandemin påverkat lärande och utveckling i organisationer. De upptäckte att hela 94% av de svarande hade prioriterat upp lärande och utveckling och två av tre hade genomfört omfattande och konkreta förändringar. Undersökningen såg också ett tydligt skifte mot digitalt lärande, något som både ledning och medarbetare efterfrågade. Cornerstones egen statistik såg också en tydlig ökning av digitalt lärande under mars 2020.

Ett av de företag som proaktivt optimerat sitt utbildningsprogram och sin plattform under 2020, är Electrolux, ett projekt de berättade mer om på EMEA Convergence. På Electrolux interna lärandeplattform E-lucid, driven via Cornerstone, kan säljare och partners enkelt uppdatera och utbilda sig om nya produkter, bland annat med hjälp av video och live webinars, som enkelt kan nås från vilken slags enhet som helst. Via E-lucid får de även personliga förslag på kurser, korta videoförklaringar, spellistor, frågeformulär och annat innehåll som är relevant för dem.

En viktig del i Electrolux lärandestrategi är data. Företaget har kombinerat sin affärsinformation med data om lärande i Cornerstone, för att hitta eventuella samband och identifiera vilken slags utbildning som har störst inverkan på affärsresultatet.

Varje stjärnmärkning,kclick och rekommendation som enskilda gör för kurser och innehåll, hjälper Electrolux justera och förbättra kursinnehåll, utbildning och utveckling, som i sin tur direkt påverkar affärsresultatet. HR-ledare kan identifiera var det finns skillnader mellan befintlig kompetens och företagets behov. Noterbart är att under maj 2020 genomfördes fem gånger så mycket lärande som innan pandemin.

Digitala utbildningar sågs tidigare som ett komplement till klassrumsbaserad och annan fysisk utbildning, men så är det inte längre. Idag är majoriteten av lärande digitalt, med ett innehåll som kontinuerligt uppdateras och anpassas till vad medarbetare och partners efterfrågar, och till vad verksamheten behöver.

Related Resources

Want to keep learning? Explore our products, customer stories, and the latest industry insights.

Konica Minolta drives innovation with its self-directed and skills-based learning approach

Customer Story

Konica Minolta drives innovation with its self-directed and skills-based learning approach

Konica Minolta, a global leader in advanced imaging and IT services, has long been an industry leader when it comes to innovation. Known for its cutting-edge printing and copying solutions, the company has consistently pushed the boundaries of technology to meet the evolving needs of clients. However, behind the company’s sleek products and seamless services, Konica Minolta faced an internal challenge that required a transformative solution.

Schedule a personalized 1:1

Talk to a Cornerstone expert about how we can help with your organization’s unique people management needs.

© Cornerstone 2024
LegalPrivacyTerms and ConditionsCorporate Governance