Datasheet

Fokus på Cognita Schools och Symphony Retail

I en global organisation är distansarbete varken nytt eller unikt. Att koordinera medarbetare i olika länder och tidszoner har alltid varit en del av arbetet för HR-avdelningar i stora och spridda organisationer. Men att hantera något så komplext är aldrig enkelt, och det går bara om man väljer rätt strategi. Vilket är bäst – flera decentraliserade lokala strategier eller en sammanhållen centraliserad, global strategi? Förutom att båda har global spridning kunde Symphony RetailAI och Cognita Schools inte vara mer olika varandra. Ändå har båda varit framgångsrika när det gäller att hantera sina globala team med liknande metoder och en AI-driven plattform.

Hur gjorde AI distansarbete både möjligt och effektivt?

Både Symphony RetailAI och Cognita Schools, som redan använde Cornerstones HCM-lösning, utnyttjade detta för att ytterligare förenkla övergången till fullskaligt distansarbete under pandemin. Många av deras medarbetare, spridda över olika länder, var vana vid distansarbete. Att arbeta i ett enda system hjälpte dem att effektivisera kommunikationen, och gjorde dessutom HR-information (som kontaktinformation, företagspolicy etc.) mer lättillgänglig och enklare att uppdatera, för alla. På Symphony RetailAI fick medarbetare tillgång till material kring psykisk hälsa och distansarbete, så att de kunde få stöd när de behövde det. På Cognita Schools införlivade de sitt onboardingprogram i Cornerstones plattform, och gjorde det enkelt för nyanställda att hitta rätt i sin nya arbetsvärld.

Hur har detta system hjälpt de anställdas psykiska välmående?

Symphony RetailAI och Cognita Schools har båda gjort psykisk hälsa till högsta prioritet under pandemin. Symphony RetailAI såg till att alla medarbetare enkelt fick tillgång till relevant stöd.Företaget investerade i utbildningspaket kring psykisk hälsa, som delvis var självdriven och innebar att medarbetarna själva kunde bestämma om och när de ville ta del av den. Symphony RetailAI uppmuntrade också ledare att dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter i olika communities. Medan Symphony RetailAI introducerade kvartalsvisa lägesavstämningar i år, hade Cognita Schools redan tidigare börjat använda denna funktion. Faktum är att Cognita Schools, via återkoppling från medarbetarna, upptäckte att schemalagda lägeskontroller på ett förbestämt datum orsakade mer stress än det avhjälpte. Istället kan medarbetarna nu styra sina egna lägeskontroller. De kan lägga in så många de vill, schemalägga dem själva och flytta dem om de vill. Denna flexibilitet har gjort att Cognita Schools kan anpassa sig efter medarbetarnas behov.

Hur använder Symphony RetailAI plattformen för att svara på frågor om och främja inkludering?

Att ha en inkluderande arbetskultur är helt nödvändigt för att medarbetarna ska må bra och organisationen blomstra. Symphony RetailAI genomförde en undersökning för att få svar på hur medarbetarna uppfattade företagets insatser kring mångfald och inkludering. Omdömena var mycket positiva, men företaget vill fortsätta samtalet kring mångfald och utöka initiativen för att främja en inkluderande kultur. Symphony RetailAI har investerat i utbildningspaket för mångfald och inkludering, bland annat utbildning inom omedveten bias, och detta är nu en del av onboardingprocessen. Personer som söker jobb via plattformen anonymiseras för att undvika bias i rekryteringsprocessens tidiga skede, och själva systemet finns på flera olika språk.

Hur kan en AI-driven HR-plattform säkerställa att medarbetarnas hälso- och sjukvårdsinformation samlas in och lagras på ett säkert sätt?

Cornerstones funktionalitet för att samla in och lagra hälso- och sjukvårdsinformation har visat sig ovärderlig för Cognita Schools. Tidigare hade de svårigheter kring mängden hälso- och sjukvårdsinformation som lagrades i olika system, med olika detaljer, för olika syften och på flera olika platser. Genom att använda en enda plattform för att samla in och lagra känslig information, där data anges direkt av medarbetaren, har HR-avdelningen sparat mycket tid. Det har dessutom gjort lagring och uppdatering av informationen mycket mer effektiv, säker och korrekt.

En global, centraliserad strategi har gett Cognita Schools och Symphony RetailAI många fördelar. Cornerstones plattform minskar tidsödande administrativa uppgifter och ger dessutom de anställda ett enkelt och intuitivt sätt att interagera med HR på olika nivåer vilket förbättrar deras upplevelse.

Om Symphony RetailAI

Symphony RetailAI är en ledande global producent av rollspecifika AI-drivna intäktshöjande styrlösningar och kundcentrerade insikter för återförsäljare och CPG-tillverkare i hela värdekedjan. Vår beprövade, branschledande AI-drivna programvara, tillsammans med branschens enda AI-samtalsgränssnitt för naturligt språk, CINDE, ger våra användare preskriptiva och förebyggande rekommendationer som gör det lätt att identifiera utvecklingsmöjligheter, aktivera planer, och realisera mätbar vinst och intäktstillväxt. Våra lösningar är specifika för vissa beslutsfattande nyckelroller fokuserade på intäktsutveckling i hela värdekedjan för detaljhandeln, från källa till kund. Med vårt starka globala partnerekosystem hjälper vi mer än 1 200 organisationer i hela världen, bland dem 15 av de 25 största livsmedelsåterförsäljarna i världen, 25 av världens 25 största CPG-tillverkare, tusentals detaljhandelsvarumärken och hundratals nationella och regionala kedjor. Symphony RetailAI är ett Symphony AI-företag. Läs mer på Symphony RetailAI.

Gerelateerde bronnen

Wilt u blijven leren? Bekijk onze producten, klantverhalen en de nieuwste branche-inzichten.

Digit Academy: Leren ter ondersteuning van innovatie

Klantverhaal

Digit Academy: Leren ter ondersteuning van innovatie

Als onderdeel van het IT-programma voor 2025 heeft Crédit Agricole Group een digitale transformatie ondergaan, waarbij IT een essentiële strategische partner voor de dagelijkse werkzaamheden binnen het bedrijf is geworden, als basis van de nieuwe digitale cultuur van Crédit Agricole.

Plan een persoonlijk gesprek

Praat met een Cornerstone-expert over hoe wij kunnen helpen met de unieke behoeften van uw organisatie op het gebied van personeelsmanagement.

© Cornerstone 2024
Juridisch